1396/5/9 1761

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گفت: امروز یکی از بالندگی های بخش کشاورزی خوداتکایی در بسیاری از محصولات است.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی در افتتاحیه نمایشگاه آی‌فارم

تدوین برنامه ۱۲ ساله تولید و تامین ماشین‌آلات کشاورزی آب‌محور


رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: امروز یکی از بالندگی های بخش کشاورزی خوداتکایی در بسیاری از محصولات است. به گزارش ستاد اطلاع رسانی نمایشگاه آی فارم _ اتماک؛ کامبیز عباسی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و ادوات کشاورزی و صنایع وابسته (آی فارم _ اتماک) که امروز ۸ مرداد ماه در محل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب در پایتخت برگزار شد، اظهار کرد: در دولت یازدهم به مکانیزاسیون کشاورزی توجه بسیاری شد و ایران از یک واردکننده به صادرکننده گندم تبدیل شد و ذخایر استراتژیک کشور از دوره های کوتاه مدت و زیر یک هفته به بیش از یک سال افزایش یافت.
 
وی در ادامه تاکید کرد: دیدگاه ما این است که با توجه به محدودیتی که در حوزه آب داریم باید به سمت صنایعی برویم که در نهایت آب بیشتری ذخیره کند. عباسی خاطرنشان کرد: طی ۴ سال گذشته سرمایه گذاری بسیار گسترده ای در مکانیزاسیون کشاورزی صورت پذیرفت، به طوری که بیش از ۵۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری قطعی در بخش مکانیزاسیون کشاورزی و جذب قطعی بیش از ۳۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات و تبدیل به ماشین آلات استاندارد کشاورزی را در این مدت شاهد بودیم. وی از برنامه ۱۲ ساله دولت برای بخش کشاورزی خبر داد و گفت: به کمک بخش کشاورزی و دانشگاهیان برای این حوزه یک برنامه ۱۲ ساله تدوین شده که در آن آب اولویت و محور اصلی است.
 
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی عنوان کرد: امروز حدود ۳۰۰ شرکت بیش از ۱۲۰۰ مدل ماشین های کشاورزی را در کشور عرضه می کنند. فضای بسیار گسترده ای در زمینه عرضه، و تنوع مدل به وجود آمده و حق انتخاب کشاورز افزایش پیدا کرده است؛ برای مثال امروزه ۱۰۰ مدل تراکتور در کشور عرضه می شود. وی گفت: ما حامی صنعت ماشین های کشاورزی هستیم که کار اصلی ما حمایت از بخش کشاورزی است، در منشور صنعت کشور جای ماشین های کشاورزی خالی است‌، این در حالی است که صنعت ماشین های کشاورزی به تولید و امنیت غذایی کشور مربوط است. عباسی اضافه کرد: یک صنعت بی ادعا و کم قیمت در خدمت کشاورز و اقشار کم درآمد جامعه است و این حوزه ای است که امنیت غذایی و در کلان امنیت ملی کشور در گرو آن است.
 
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اشاره به رویکرد سرمایه گذار محور دولت یازدهم در حوزه کشاورزی تصریح کرد: برنامه ۱۲ ساله ای با مشارکت دانشگاهیان و بخش خصوصی تدوین شده و پذیرای برنامه شما نیز هستیم، محوریت برنامه ما آب محور است و دیدگاه ما این است که با توجه به محدودیتی که در حوزه آب داریم، از صنعت ماشین های کشاورزی که آب را بیشتر ذخیره کند بهره ببریم. عباسی اظهار کرد: باید به ازای آب مصرفی کمتر، تولید بیشتر داشته باشیم. به همین منظور در افق برنامه ۱۲ ساله به ازای یک مترمکعب آب، ۱,۷ کیلوگرم محصولات کشاورزی تولید خواهیم کرد که البته این آمار در محصولات مختلف، متفاوت است.
 
وی گفت: در حوزه پایداری تولید به دنبال آن هستیم که کشاورزی مرسوم را به سمت کشاورزی حفاظتی سوق دهیم که به نحو مطلوب در حال انجام است. در شرایط فعلی نزدیک به یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور تحت پوشش کشاورزی حفاظتی قرار گرفته است که باعث می شود بیش از ۷۰ لیتر گازوییل در هر هکتار صرفه جویی شود. نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و ادوات کشاورزی و صنایع وابسته (آی فارم_اتماک) تا یازدهم مردادماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپا است.
منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی