1396/5/9 1393

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گفت: امروز یکی از بالندگی های بخش کشاورزی خوداتکایی در بسیاری از محصولات است.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی در افتتاحیه نمایشگاه آی‌فارم

تدوین برنامه ۱۲ ساله تولید و تامین ماشین‌آلات کشاورزی آب‌محور


رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: امروز یکی از بالندگی های بخش کشاورزی خوداتکایی در بسیاری از محصولات است. به گزارش ستاد اطلاع رسانی نمایشگاه آی فارم _ اتماک؛ کامبیز عباسی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و ادوات کشاورزی و صنایع وابسته (آی فارم _ اتماک) که امروز ۸ مرداد ماه در محل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب در پایتخت برگزار شد، اظهار کرد: در دولت یازدهم به مکانیزاسیون کشاورزی توجه بسیاری شد و ایران از یک واردکننده به صادرکننده گندم تبدیل شد و ذخایر استراتژیک کشور از دوره های کوتاه مدت و زیر یک هفته به بیش از یک سال افزایش یافت.
 
وی در ادامه تاکید کرد: دیدگاه ما این است که با توجه به محدودیتی که در حوزه آب داریم باید به سمت صنایعی برویم که در نهایت آب بیشتری ذخیره کند. عباسی خاطرنشان کرد: طی ۴ سال گذشته سرمایه گذاری بسیار گسترده ای در مکانیزاسیون کشاورزی صورت پذیرفت، به طوری که بیش از ۵۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری قطعی در بخش مکانیزاسیون کشاورزی و جذب قطعی بیش از ۳۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات و تبدیل به ماشین آلات استاندارد کشاورزی را در این مدت شاهد بودیم. وی از برنامه ۱۲ ساله دولت برای بخش کشاورزی خبر داد و گفت: به کمک بخش کشاورزی و دانشگاهیان برای این حوزه یک برنامه ۱۲ ساله تدوین شده که در آن آب اولویت و محور اصلی است.
 
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی عنوان کرد: امروز حدود ۳۰۰ شرکت بیش از ۱۲۰۰ مدل ماشین های کشاورزی را در کشور عرضه می کنند. فضای بسیار گسترده ای در زمینه عرضه، و تنوع مدل به وجود آمده و حق انتخاب کشاورز افزایش پیدا کرده است؛ برای مثال امروزه ۱۰۰ مدل تراکتور در کشور عرضه می شود. وی گفت: ما حامی صنعت ماشین های کشاورزی هستیم که کار اصلی ما حمایت از بخش کشاورزی است، در منشور صنعت کشور جای ماشین های کشاورزی خالی است‌، این در حالی است که صنعت ماشین های کشاورزی به تولید و امنیت غذایی کشور مربوط است. عباسی اضافه کرد: یک صنعت بی ادعا و کم قیمت در خدمت کشاورز و اقشار کم درآمد جامعه است و این حوزه ای است که امنیت غذایی و در کلان امنیت ملی کشور در گرو آن است.
 
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اشاره به رویکرد سرمایه گذار محور دولت یازدهم در حوزه کشاورزی تصریح کرد: برنامه ۱۲ ساله ای با مشارکت دانشگاهیان و بخش خصوصی تدوین شده و پذیرای برنامه شما نیز هستیم، محوریت برنامه ما آب محور است و دیدگاه ما این است که با توجه به محدودیتی که در حوزه آب داریم، از صنعت ماشین های کشاورزی که آب را بیشتر ذخیره کند بهره ببریم. عباسی اظهار کرد: باید به ازای آب مصرفی کمتر، تولید بیشتر داشته باشیم. به همین منظور در افق برنامه ۱۲ ساله به ازای یک مترمکعب آب، ۱,۷ کیلوگرم محصولات کشاورزی تولید خواهیم کرد که البته این آمار در محصولات مختلف، متفاوت است.
 
وی گفت: در حوزه پایداری تولید به دنبال آن هستیم که کشاورزی مرسوم را به سمت کشاورزی حفاظتی سوق دهیم که به نحو مطلوب در حال انجام است. در شرایط فعلی نزدیک به یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور تحت پوشش کشاورزی حفاظتی قرار گرفته است که باعث می شود بیش از ۷۰ لیتر گازوییل در هر هکتار صرفه جویی شود. نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و ادوات کشاورزی و صنایع وابسته (آی فارم_اتماک) تا یازدهم مردادماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپا است.
منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

آغاز برداشت گندم از مزارع خراسان شمالی

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

تولید ۳۲۳ هزار تن محصولات صنعتی و کشاورزی در ارس

ساخت کاتالیزور برای تصفیه آب و تولید هیدروژن

اگرونیک در شبکه های اجتماعی