1401/8/30 340

نوآوری‌های صنعت روغن نخل (پالم) مالزی در زمینه حفاظت از جنگل‌ها به ثمر نشسته و نرخ جنگل‌زدایی در این کشور طی سال‌های اخیر کاهش ثابتی ثبت کرده است.

پیشگیری از جنگل‌ زدایی با نوآوری


هیأت مدیره روغن نخل مالزی (MPOB) اعلام کرد که نوآوری‌های صنعت روغن نخل (پالم) مالزی در زمینه حفاظت از جنگل‌ها به ثمر نشسته و نرخ جنگل‌زدایی در این کشور طی سال‌های اخیر کاهش ثابتی ثبت کرده است.

به گزارش دیلی‌اکسپرس، احمد پرویز، مدیر کل روغن نخل مالزی گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵، مساحت جنگلی مالزی با ۲درصد افزایش به ۱۸.۲۵ میلیون هکتار رسیده است. طی سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۰، نرخ جنگل‌زدایی ۰.۲۷ درصد بود و این میزان از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰ به ۰.۰۹ درصد کاهش یافت.

پرویز بیان کرد: افزایش مساحت جنگلی تا حدودی به‌دلیل طرح روغن پالم پایدار مالزی (MPSO) است که در اول ژانویه ۲۰۲۰ برای افزایش پایداری کشاورزی و مدیریت جنگل از طریق صدور گواهینامه اجباری برای تمام مزارع و زمین تولیدی خرده مالکان اجرا شد.

وی افزود: با توجه به این دستور، از بین رفتن جنگل‌ها در سال ۲۰۱۶ کاهش یافت؛ طرح روغن پالم پایدار مالزی در سال ۲۰۱۵ راه‌اندازی شد.

مالزی به حفظ تنوع زیستی و مدیریت پایدار جنگل‌ها در اجلاس زمین ریو در سال ۱۹۹۲، یعنی حفظ ۵۰ درصد از جنگل‌های خود متعهد شد. گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۲۰ مساحت جنگل‌های این کشور را ۵۸.۱۸ درصد از کل مساحت زمین عنوان کرده است.

محرک‌های زیادی برای جنگل‌زدایی وجود دارد و مطالعات نشان می‌دهد که نخل روغنی، عامل اصلی تخریب جنگل‌ها نیست. این موضوع توسط گزارش‌های اتحادیه دانشمندان علاقه‌مند مبنی بر این‌که دام، سویا و فرآورده‌های چوبی در مقایسه با نخل روغنی باعث تلفات جنگلی بیشتری می‌شوند نیز تأیید شد.

نخل روغنی کمترین میزان تلفات جنگل را به‌همراه دارد بنابراین، بی‌انصافی است که بگوییم صنعت روغن نخل تنها عامل مهم در مسائل زیست‌محیطی و گرمایش جهانی است.

پرویز ابراز کرد: فعالیت‌های اقتصادی زیاد دیگری وجود دارد که در مسائل زیست‌محیطی و گرمایش جهانی نقش دارند. شرکت‌های اصلی نخل روغنی که شامل Sime Darby، IOI Group و Wilmar می‌شوند، برای حفاظت از طبیعت و حراست از گونه‌ها کمک مالی کرده‌اند.

وی اضافه کرد: این مزارع همچنین مناطق با ارزش حفاظتی بالا (HCV) را درون املاک برای اهداف حفاظت از تنوع زیستی ایجاد می‌کنند. برای مثال، شرکت پالایش و ترکیب چربی و روغن (Sime Darby) ۵۷۷۹ هکتار از مساحت مناطق با ارزش حفاظتی بالا را برای حفاظت از تنوع زیستی اختصاص داده است.

بر اساس بیانیه سازمان غذا و کشاورزی از جنگل‌های جهان (SOFO)، ۲۲ کشور از جمله مالزی در افزایش سطح امنیت غذایی ملی و در عین حال حفظ پوشش جنگلی موفق شده‌اند که نشان می‌دهد برای تولید غذای بیشتر نیازی به قطع درختان نیست.

مالزی، دومین تولیدکننده بزرگ روغن پالم در جهان، همچنان در رتبه ۱۲ کشور برتر دارای تنوع زیستی فراوان قرار دارد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

تولید ۳۲۳ هزار تن محصولات صنعتی و کشاورزی در ارس

ساخت کاتالیزور برای تصفیه آب و تولید هیدروژن

سطح کشت دانه‌های روغنی به ۱۰ هزار هکتار خواهد رسید

اگرونیک در شبکه های اجتماعی