1400/5/24 943

پژوهشگران آمریکایی، ژن جدیدی را ارائه داده‌اند که می‌تواند میزان تحمل گیاهان را در برابر گرما افزایش دهد.

افزایش تحمل گیاهان در برابر گرما با کمک یک ژن جدید


پژوهشگران آمریکایی، ژن جدیدی را ارائه داده‌اند که می‌تواند میزان تحمل گیاهان را در برابر گرما افزایش دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزمدیکال، محصولات کشاورزی با افزایش دمای جهان، فشار زیادی را احساس می‌کنند. گرم‌تر شدن هوا می‌تواند بازدهی محصول را کاهش دهد. "آزمایشگاه کندال هیرشی" (Kendal Hirschi Lab) در "کالج پزشکی بیلور" (BCM) آمریکا، به تازگی حق اختراع یک ژن را به ثبت رسانده است که می‌تواند تحمل گیاهان را در دماهای بالاتر افزایش دهد.

دکتر "نینگویی چنگ"(Ninghui Cheng)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما در کشاورزی تجاری، محصولات مغذی می‌خواهیم. بازدهی محصول در دمای بالا کاهش می‌یابد و این یک مشکل است. ما با کمک این ژن جدید، از گیاهان هنگام افزایش دما محافظت می‌کنیم تا بتوانند بهتر رشد کنند.

بازدهی محصولات کشاورزی به این دلیل در دمای بالا کاهش می‌یابد که این محصولات برای تحمل کردن چنین گرمایی پرورش داده نشده‌اند.

هنگامی که این ژن گیاهی در محصولات کشاورزی بیان می‌شود، به آنها تقویت‌کننده‌ای می‌دهد که امکان پرورش در چنین دمایی را فراهم می‌کند.

هیرشی گفت: هنگامی که هوا گرم می‌شود، گیاهان کمتر رشد می‌کنند. برای نمونه، افزایش دو درجه‌ای دما می‌تواند کاهش ۵۰ درجه‌ای بازدهی محصول را به همراه داشته باشد. شاید دو درجه، زیاد به نظر نرسد اما در از بین رفتن محصول تاثیر دارد.

وی افزود: با کمک این فناوری، تغییر دو درجه‌ای دما، بر بازدهی محصول تاثیر نخواهد گذاشت.  با گرم شدن محیط زیست، توسعه گونه‌های گیاهی که نسبت به تغییرات محیطی واکنش نشان می‌دهند، اهمیت پیدا می‌کند. روش‌های سنتی پرورش محصول، موثر بوده‌اند اما تولید محصولات مقاوم به حرارت با این روش‌ها، ده‌ها سال زمان می‌برد. دانشمندان با کمک این فناوری جدید می‌توانند طی چند سال، محصولات بهتری از جمله برنج، گندم، ذرت و سویا تولید کنند.
 

نحوه عملکرد ژن گیاهی 
هیرشی گفت: ما حدس می‌زنیم که این ژن بتواند درجه حرارت گیاهان را تحت تاثیر قرار دهد زیرا واکنش التهابی مشابه آنچه در بدن ما وجود دارد را تحریک می‌کند. التهاب با گونه‌های واکنشی اکسیژن همراه است؛ ترکیباتی که توسط سلول‌ها ساخته می‌شوند تا مانند مولکول‌های سیگنال‌دهنده برای فرآیندهای بیولوژیکی عادی عمل کنند. این گونه‌های اکسیژن می‌توانند برای سلول‌ها مضر باشند و نهایتا فعالیت‌های بیولوژیکی را مختل کنند. ما باور داریم که این ژن، گونه‌های اکسیژن را که طی گرما تولید می‌شوند و به آزار گیاه می‌انجامند، کاهش می‌دهد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

سال استثنایی گندم

۱۲ هزار تن انار از باغات باغملک برداشت می‌شود

برداشت گندم در خراسان شمالی ۴۵ درصد افزایش یافت

تاثیر طراحی الگوی کشت در علمی شدن کشاورزی خوزستان

پیش بینی برداشت بیش از ۲۱ هزار تن انار در سیستان و بلوچستان

برداشت مکانیزه برنج در ۲۰۱ هزار هکتار شالیزار مازندران

افزایش ۸ برابری مصرف کود فسفاته در استان همدان

برنامه‌ریزی برای کشت 11 هزار هکتار کلزا کرمانشاه

اجرای طرح اصلاح الگوی کشت

آغاز برداشت انگور از بام کشاورزی دنیا

بهره‌برداری از گلخانه مدرن وحدت در زنجان تا پایان امسال

تحقق ۸۰درصدی برنامه تولید بذر گندم در بوشهر

نهمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در کرمانشاه

نشا چیست؟

تجهیز و نوسازی ۲۳۶ هکتار از اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان

پرداخت ۳۳ هزار میلیارد تسهیلات کشاورزی در مازندران

افتتاح پروژه آبیاری نوین مزرعه تعاونی تولید اسلام آباد در مانه و سملقان

تامین ۵۰ درصد کود اوره کشور در بوشهر

توزیع بیش از ۶۷ هزار تن انواع کود در خراسان رضوی طی سال جاری

صادرات گلرنگ فرآوری شده کبودراهنگ به ۴ کشور دنیا

امسال ١٣٠ هکتار گلخانه جدید در سیستان وبلوچستان احداث می شود

عقد تفاهم‌نامه با ۲۸۶ کشاورز پلدختر جهت خاموش کردن پمپاژها

حمایت بنیاد احسان برای کشت گیاهان دارویی توسط خانوارهای کم‌ برخوردار

افزایش 100 هزار تنی خرید گندم در استان کرمانشاه

برداشت ۲ هزار و ۹۰۰ تن گندم در نطنز

اگرونیک در شبکه های اجتماعی