1398/12/12 737

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به مردم جهان توصیه کرد: به دلیل منشا حیوانی شیوع بیماری کووید – ۱۹ هرگونه مصرف گوشت‌های تهیه شده از دام‌های سالم به طور کامل پخته و مصرف شود.

توصیه فائو در مورد کرونا: پختن کامل گوشت قبل از مصرف

به گزارش روز دوشنبه از سازمان خواربار جهانی ملل متحد (فائو)، ویروس کرونا از اواخر ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی، پس از آنکه اولین مورد از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در چین تأیید شد، تا به امروز این ویروس به ۶۶ کشور دیگر دنیا سرایت کرده است. شیوع این بیماری، به جز تأثیرات مستقیمی که بر سلامت انسان‌ها دارد، پرسش‌هایی جدی را در خصوص تأثیرات همه‌گیری ویروس کرونا بر امنیت غذایی، همچنین عرضه و تقاضای اقلام کشاورزی مطرح کرده است.

با این حال، نظرات کارشناسان درباره این مساله همچنان بسیار محتاطانه است و در نتیجه، ارزیابی تأثیر شیوع بیماری کووید-۱۹ بر غذا و کشاورزی همچنان زودهنگام بوده و در این مرحله تنها در حد گمانه ‌زنی است. در شرایطی که برخی کشورها به‌ منظور کنترل گسترش یک بیماری، مساله اعمال برخی محدودیت‌ها بر جابه‌جایی مردم را در نظر گرفته‌اند، باید به این نکته توجه کرد که این مساله می‌تواند پیامدهای قابل‌توجه اجتماعی و اقتصادی بر معیشت مردم جهان به ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر داشته باشد.

چنین اقداماتی همچنین می‌توانند زنجیره عرضه محصولات در بازار را تا حدودی مختل کنند. در این شرایط، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در حال تلاش برای سنج تأثیرات این وضعیت بر معیشت کشاورزان خرد است. فائو همچنین از طریق همکاری نزدیک با شرکای خود شامل سازمان جهانی بهداشت، سازمان جهانی بهداشت حیوانات و وزارت کشاورزی و امور روستایی چین به دنبال تشخیص میزبان‌های بالقوه حیوانی این ویروس است.

با توجه به گستره شیوع کنونی بیماری کووید – ۱۹، فائو به طور جدی به مردم توصیه می‌کند تا نکات لازم به خصوص در هنگام استفاده از گوشت و محصولات حیوانی، مدنظر قرار دهند. براساس توصیه فائو در شرایطی که منبع بیماری کنونی کووید – ۱۹ که به طور احتمالی منشأ حیوانی دارد، تا به ‌امروز گسترش و افزایش این همه‌گیری انسانی به خاطر انتقال انسان به انسان بوده است. گوشت‌های تهیه شده از دام‌های سالم در صورتی که کاملا پخته شوند، برای مصرف مشکلی ندارند. افراد از نگهداری، ذبح، استفاده، فروش، آماده‌کردن و مصرف گوشت حیوانات وحشی، دام‌های بیمار یا دام‌های دچار مرگ و میر به علل نامشخص خودداری کنند.

گوشت خام یا وعده‌های غذایی نپخته مبتنی بر محصولات گوشتی نباید مصرف شوند زیرا این قبیل کارها افراد را در معرض ریسک بالای ابتلا به عفونت‌های متعددی قرار می‌دهد. هرگونه عوارض، بیماری یا مرگ و میر غیرمعمول حیوانات باید به مقامات مربوطه بهداشتی اعلام شود. فائو همواره تلاش دارد تا آگاهی عمومی نسبت به بیماری‌های مشترک انسان و دام (حیوانات) را افزایش دهد. همچنین فائو پیشینه‌ای طولانی در کاهش ریسک‌های مرتبط با مواد غذایی و ترویج تولید و مصرف غذای سالم دارد.
منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

کشت پسته در ۶۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه

سال استثنایی گندم

۱۲ هزار تن انار از باغات باغملک برداشت می‌شود

برداشت گندم در خراسان شمالی ۴۵ درصد افزایش یافت

تاثیر طراحی الگوی کشت در علمی شدن کشاورزی خوزستان

پیش بینی برداشت بیش از ۲۱ هزار تن انار در سیستان و بلوچستان

برداشت مکانیزه برنج در ۲۰۱ هزار هکتار شالیزار مازندران

افزایش ۸ برابری مصرف کود فسفاته در استان همدان

برنامه‌ریزی برای کشت 11 هزار هکتار کلزا کرمانشاه

اجرای طرح اصلاح الگوی کشت

آغاز برداشت انگور از بام کشاورزی دنیا

بهره‌برداری از گلخانه مدرن وحدت در زنجان تا پایان امسال

تحقق ۸۰درصدی برنامه تولید بذر گندم در بوشهر

نهمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در کرمانشاه

نشا چیست؟

تجهیز و نوسازی ۲۳۶ هکتار از اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان

پرداخت ۳۳ هزار میلیارد تسهیلات کشاورزی در مازندران

افتتاح پروژه آبیاری نوین مزرعه تعاونی تولید اسلام آباد در مانه و سملقان

تامین ۵۰ درصد کود اوره کشور در بوشهر

توزیع بیش از ۶۷ هزار تن انواع کود در خراسان رضوی طی سال جاری

صادرات گلرنگ فرآوری شده کبودراهنگ به ۴ کشور دنیا

امسال ١٣٠ هکتار گلخانه جدید در سیستان وبلوچستان احداث می شود

عقد تفاهم‌نامه با ۲۸۶ کشاورز پلدختر جهت خاموش کردن پمپاژها

حمایت بنیاد احسان برای کشت گیاهان دارویی توسط خانوارهای کم‌ برخوردار

افزایش 100 هزار تنی خرید گندم در استان کرمانشاه

اگرونیک در شبکه های اجتماعی