1398/10/29 3920

قارچ "گانودرما لوسیدوم" یا "قارچ جان افزا" از انواع قارچ‌های خوراکی که از میوه و ریشه آن برای درمان انواع دردها و بیماری‌ها استفاده می‌شود.

مدیر گروه رشته گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز:

قارچ گانودرما، اکسیری جادویی برای جسم و تن


کیوان بهرامی،‌ مدیر گروه رشته گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز در گفت‌وگو با ایسنا:

قارچ "گانودرما لوسیدوم" یا "قارچ جان افزا" از انواع قارچ‌های خوراکی یک ساله فوق‌العاده پرخاصیت از تیره تابان پوستان است که طی قرن‌های طولانی در طب سنتی چینی از میوه و ریشه آن برای درمان انواع دردها و بیماری‌ها استفاده شده‌ است. قارچ گانودرما برای درمان سرطان، ام اس، دیابت و لاغری به شهرت رسیده و برای زیبایی و سلامت پوست و مو عالی است.

بهرامی در خصوص طبع قارچ گانودرما عنوان کرد: طبیعت قارچ گانودرما سرد و تر است، قارچ گانودرما لوسیدوم حاوی بیش از ۴۰۰ ماده مغذی مختلف از جمله بتا گلوکان، استرول‌های گیاهی، پلی‌ساکارید و تری ترپن‌ها، پتاسیم، فسفر، کلسیم، ویتامین A، ویتامین های B، ویتامین C، ویتامین D و ویتامین E می‌باشد. وی با اشاره به طریقه مصرف قارچ گانودرما افزود: بهترین روش مصرف قارچ گانودرما به صورت چای و دمنوش، هر روز صبح ناشتا و با معده خالی می‌باشد.

با وجود اینکه قارچ گانودرما خوراکی است، اما به دلیل مزه تلخی که دارد بیشتر به صورت خشک شده، پودر، تنتور و چای استفاده می‌شود، در طب سنتی چینی قارچ گانودرما را به طور کامل خشک کرده و سپس به قطعات کوچک خرد می‌کنند و از آن برای تهیه سوپ، قهوه و دمنوش استفاده می‌کنند. بهتر است از قارچ گانودرما ارگانیک و تا حد امکان از نوع ژاپنی آن استفاده شود.

مدیر گروه رشته گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز، طرز تهیه دمنوش قارچ گانودرما را اینگونه بیان کرد: تکه بزرگ قارچ گانودرما خشک شده را با یک تکه شیرین بیان (برای رفع تلخی دمنوش قارچ گانودرما) بردارید و در یک قوری آب جوش بیندازید، بگذارید حداقل ۱۵ دقیقه بجوشد (می‌توانید بین ۱ تا ۳ ساعت هم آن را بجوشانید)، از روی اجاق بردارید و بگذارید سرد شود و سپس بنوشید.

مقدار مصرف قارچ گانودرما بسته به سن، جنس و سلامتی بدن افراد مشخص می‌شود؛ اگر از قارچ گانودرمای تازه استفاده می‌کنید تنها مجاز به مصرف ۲۵ تا ۱۰۰ گرم در روز هستید اما برای استفاده از قارچ خشک شده این مقدار ۱۰ برابر کاهش یافته و تنها می‌توانید ۲.۵ تا ۱۰ گرم در روز استفاده کنید.

کیوان بهرامی، عوارض و مضرات قارچ گانودرما را اینگونه برشمرد و افزود: قارچ گانودرما برای سلامتی مفید بوده و تاکنون گزارشی درباره عوارض جانبی و مضرات آن گزارش داده نشده اما اگر با مصرف قارچ گانودرما دچار خشکی‌ دهان، خارش گلو، سرگیجه، خارش، آبریزش و خونریزیی بینی، سوء هاضمه و معده درد، مدفوع خونی یا بثورات پوستی شدید، مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

اگر شما از داروهای کاهش دهنده فشار خون و رقیق کننده‌های خون استفاده می‌کنید بهتر است در مصرف قارچ گانودرما احتیاط کنید چون می‌تواند فشار خون و خطر خونریزی را افزایش دهد.

کیوان بهرامی، قارچ گانودرما را برای مبتلایان به زخم معده نامناسب دانست و افزود: این قارچ ممکن است در افراد مبتلا به زخم معده باعث خونریزی معده شود همچنین زنان در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از مصرف قارچ گانودرما اجتناب کنند چون هنوز مطالعات دقیقی از اثرات این قارچ بر روی جنین، زنان باردار و زنان شیرده صورت نگرفته‌ است. زیاده‌روی کردن در مصرف قارچ گانودرما ممکن است باعث آکنه و جوش صورت شود.

به گفته مدیر گروه رشته گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز، شش نوع مختلف قارچ گانودرما به رنگ های قرمز، بنفش، سبز، سفید، زرد و سیاه در طبیعت یافت می‌شود که بیشترین تحقیق علمی بر روی نوع قارچ گانودرمای فرم صوت گرفته‌ است. قارچ گانودرما در زبان چینی به معنی ” قارچ درخت زندگی ” است، که بیانگر اهمیت این قارچ نزد چینیان است به طوریکه در بیشتر آثار هنری و دیوار معابد در چین آثاری از این قارچ شگفت‌انگیز به چشم می‌خورد زیرا چینی‌ها معتقدند قارچ گانودرما نماد زندگی شاد، شانس، سلامتی و طول عمر است.

کیوان بهرامی در خصوص نحوه پرورش قارچ گانودرما افزود: قارچ گانودرما بیشتر بر روی چوب‌های پوسیده درختان جنگلی رشد می‌کند، اما پیدا کردن این نوع قارچ بسیار سخت و دشوار است به همین دلیل آن‌ها را به صورت پرورشی تولید و عرضه می‌کنند. وی، یکی از خواص این قارچ را درمان آکنه و جوش صورت دانست و تاکید کرد: قارچ گانودرما لوسیدوم به دلیل خواص ضدعفونی کننده و ضدالتهابی که دارد برای پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت مفید است. همچنین قارچ گانودرما به سم‌زدایی و پاک‌سازی بدن به سلامت پوست و درمان آکنه و جوش صورت کمک می‌کند.

مدیرگروه رشته گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌هایی که دارد با تقویت سیستم ایمنی بدن برای درمان بیماری خود ایمنی پسوریازیس مفید خواهد بود، همچنین قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد التهابی که دارد برای درمان خشکی پوست و خارش ناشی از پسوریازیس مفید است. مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی موجود در قارچ گانودرما با افزایش گردش خون به کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت کمک می‌کند.

بهرامی از دیگر خواص این قارچ را تقویت و افزایش رشد موی سر دانست و تصریح کرد: قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد التهابی که دارد باعث بهبود گردش خون در بدن شده و با تقویت فولیکول‌های مو به تقویت و افزایش رشد موی سر کمک می‌کند، همچنین قارچ گانودرما با افزایش گردش خون در پوست سر از سفیدی زودرس موها جلوگیری می‌کند. استرس و رادیکال‌های آزاد دو دلیل اصلی ریزش مو هستند، قارچ گانودرما غنی از آنتی اکسیدان‌ها است که رادیکال‌های آزاد را از بین برده و با درمان استرس به درمان ریزش مو کمک می‌کند.

بهرامی در خصوص بیماری مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس عنوان کرد: ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس یکی از بیماری‌های خود ایمنی است، قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای پلی ساکاریدهایی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به ام اس را کاهش داده و به درمان علائم ام اس کمک می‌کند.

وی ادامه داد: مطالعات متعدد نشان داده که ترکیبات موجود در قارچ گانودرما می‌تواند قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد، اما نمی‌تواند تاثیری بر روی قندخون ناشتا داشته باشد و تحقیقات انجام شده بر روی مصرف قارچ گانودرما به مدت ۱۲ هفته نشان داده‌است، با افزایش هوموگلوبین خون عوارض جانبی دیابت نوع دو را کاهش می‌دهد زیرا پلی ساکاریدهای موجود در قارچ گانودرما با افزایش سطح انسولین به تنظیم قند خون در بدن کمک می‌کنند.

بهرامی در خصوص فواید دیگر این قارچ عنوان کرد: تحقیقات انجام گرفته بیانگر این موضوع است که قارچ گانودرما حاوی مواد فعالی است که با افزایش متابولیسم و افزایش سوخت و ساز بدن به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند که علاوه بر این مقادیر بالای پلی ساکاریدهای موجود در قارچ گانودرما باعث سم‌زدایی و پاک‌سازی بدن شده و با بهبود هضم غذا باعث لاغری و کاهش وزن در افراد می‌شود.

به گفته وی قارچ گانودرما همچنین با تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری و درمان بیماری ویتیلیگو (پیسی یا برص) مفید می‌باشد. مقادیر قابل توجه آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین D موجود در قارچ گانودرما به بهبود عملکرد غده تیروئید کمک کرده و خطر ابتلا به کم‌کاری با پرکاری تیروئید را کاهش می‌دهد.

کیوان بهرامی درمان میگرن را یکی دیگر از خواص این قارچ دانست و گفت: تحقیقات نشان داده که کمبود اکسیژن در مغز می‌تواند باعث بروز میگرن شود، محققان می‌گویند که قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد التهابی که دارد با افزایش اکسیژن‌ رسانی به مغز برای پیشگیری و درمان سردرد شدید میگرنی مفید می‌باشد. قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای تری ‌ترپن‌های موجود در آن دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچی قوی بوده و با از بین بردن ویروس HIV برای پیشگیری و درمان ایدز مفید می‌باشد.

مدیرگروه گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در خصوص خاصیت این قارچ برای سرطان تصریح کرد: قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای بتاگلوکان و آنتی اکسیدان‌ها (پلی ساکاریدها و پلی ترپنوئیدها) که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون برای پیشگیری و درمان انواع سرطان مفید می‌باشد؛ طبق مطالعاتی که بر روی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شده افرادی که قارچ گانودرما مصرف کرده بودند تا ۵۹ درصد بیشتر شانس بهبودی پیدا کردند.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی