1398/9/3 1239

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: احتمال هجوم سه موج ملخ صحرایی به استان فارس در ماه‌های انتهایی سال جاری وجود دارد.

هجوم سه موج ملخ صحرایی در انتظار فارس

حمید دبیری شنبه افزود: با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده و اخطارها و نقشه‌های سازمان فائو (سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد) و بخش حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی احتمال هجوم ملخ در ماه‌های آخر سال ۹۸ به استان فارس وجود دارد. وی ادامه داد: در ماه‌های پیش رو احتمال هجوم ملخ صحرایی به جز از سوی عربستان از سمت پاکستان و هند نیز به استان فارس وجود دارد و به جز آن احتمال هجوم ملخ های تخم‌گذاری شده سال گذشته در فارس نیز می‌رود.

وی با بیان اینکه در سال جاری احتمال هجوم ملخ‌ صحرایی به این استان از سه جبهه وجود دارد،اضافه کرد: هفته گذشته هجوم ملخ ها از سمت پاکستان و هند به استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان رخ داده که فعلا با واکنش به موقع و مبارزه با آن کنترل شده و از سرایت آن به استان فارس نیز جلوگیری شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه سخنان خود گفت: تخم ریزی ملخ ها تا بیش از دو نسل امکان پذیر است و احتمالا با مناسب شدن هوا در پایان بهمن و اوایل اسفندماه ۹۸ ملخ‌های تخم گذاری شده از هجوم قبلی ملخ ها در این استان نیز سر از تخم در آورند. وی اظهار داشت: سال گذشته مبارزه با ملخ صحرایی در ۴۵ هزار هکتار از اراضی استان فارس انجام شد و در سال جاری نیز پیش بینی می شود که مبارزه در ۶۰ هزار هکتار از اراضی این استان انجام شود.


کمبود اعتبار، بزرگترین مشکل پیش‌روی مبارزه با ملخ
دبیری از پیش بینی سم و دستگاه‌های سم پاش برای مبارزه با ملخ صحرایی در ماه های پیش روز سخن گفت و افزود: پیگیری اعتبارات مورد نیاز برای مبارزه با ملخ صحرایی در سال جاری با سازمان برنامه و بودجه انجام شده اما کمبود بودجه و اعتبارات اصلی ترین مشکل در حوزه مبارزه با این آفت است.

او  عنوان کرد: هزینه‌های تامین سم ،سمپاشی و مبارزه با ملخ صحرایی در سال گذشته دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بوده که این رقم به غیر از حق ماموریت کارکنان است. مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: به دلیل مبارزه با ملخ صحرایی در سال گذشته خسارت موثری به عرصه های کشاورزی استان فارس وارد نشد اما در حوزه منابع طبیعی حدود دو میلیارد تومان خسارت وارد شد. وی گفت: به مدیران توصیه می کنم که محل تامین اعتبار مبارزه با ملخ صحرایی را مشخص کنند تا مشکلات کمبود اعتبار در این زمینه رفع شود.

دبیری بیان کرد: اغلب اعتبارات تخصیص داده شده برای مبارزه با ملخ صحرایی از محل اسناد خزانه ملی است که این موضوع نیز به دلیل زمان دار بودن موعد پرداخت اسناد یکی از مشکلات این حوزه بشمار می رود. وی از شهرداری ها،محیط زیست و سایر ادارات درخواست کرد که از هم اکنون لیست کمک ها و تجهیزاتی که می توانند برای مبارزه با ملخ صحرایی استفاده شود را به سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اعلام کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خطاب به کشاورزان و بهره برداران این حوزه نیز گفت: همه کسانی که در عرصه های منابع طبیعی و اراضی کشاورزی فعال هستند می توانند در صورت مشاهده ملخ صحرایی سریعا گزارش آن را به شماره های ۱۳۱ و ۳۲۳۳۱۲۲۹ و یا روابط عمومی جهاد کشاورزی استان فارس به شماره تماس ۳۲۲۹۲۶۷۰ اطلاع دهند.
منبع
IRNA

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی