1398/6/28 1491

رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران گفت: وزارت جهاد کشاورزی نرخ خرید تضمینی گندم را 2500 تومان به شورای اقتصاد پیشنهاد کرد.

وزارت جهاد کشاورزی نرخ خرید تضمینی گندم را 2500 تومان پیشنهاد کرد

عطاء الله هاشمی در پاسخ به این سوال خبرنگار فارس که نرخ پیشنهادی خرید تضمینی گندم از سوی وزارت جهاد کشاورزی به شورای اقتصاد چقدر است؟ گفت: ما و وزارت جهاد کشاورزی در قیمت پیشنهادی گندم هم نظر هستیم بنیاد ملی گندمکاران با استفاده از نظرات کارشناسان و استعلام قیمت از استان ها به این جمع بندی رسید که امسال قیمت خرید تضمینی گندم نباید کمتر از کیلویی ۲۵۰۰ تومان باشد. رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران در پاسخ به اینکه نرخ پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی به شورای اقتصاد چقدر است؟ گفت آنها هم در این قیمت هم نظر هستند نظرات کارشناسی ما به هم نزدیک است و قیمت پیشنهادی آنها هم همین رقم است.

خبرنگار فارس پرسید آیا شما نظر کارشناسی آنها را می‌گویید یا اطلاعی از اعلام قیمت از سوی وزارت جهاد کشاورزی دارید؟ گفت: می دانم که وزارت جهاد کشاورزی هم قیمت کیلویی ۲۵۰۰ تومان را پیشنهاد داده است. وی هشدار داد که اگر نرخ خرید تضمینی گندم کمتر از ۲۵۰۰ تومان باشد میزان خرید دولتی گندم سال آینده کمتر از ۵ میلیون تومان خواهد شد. هاشمی در ادامه گفت: دولت و شورای اقتصاد چند سال است که در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم تخلف می‌کنند پارسال نرخ خرید گندم را اواخر بهمن اعلام کردند در حالی که بر اساس قانون نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی باید تا آخر شهریور ماه هر سال یعنی آغاز سال جدید زراعی اعلام شود،  کشاورز قبل از آغاز کشت باید بداند سال آینده چه محصولی بکارد و دانستن قیمت جدید برای آنها در تصمیم گیری کشت محصول کمک میکند.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران در پاسخ به اینکه قیمت ۲۵۰۰ تومان چه میزان سود برای کشاورز خواهد داشت، گفت: دولت اگر با نرخ ۲۵۰۰ تومان گندم را از کشاورزان خریداری کند پس از کسر هزینه ها سود ۲۰ درصدی برای گندم‌کاران خواهد داشت. هاشمی در پاسخ به اینکه امسال خرید دولتی گندم ۳ میلیون تن کاهش داشته است آیا اگر نرخ خرید تضمینی دو هزار و ۵۰۰ تومان در هر کیلو اعلام شود، میزان خرید تضمینی در سال آینده افزایش خواهد یافت؟ گفت: امسال اگرچه خرید تضمینی گندم از سوی دولت کاهش یافته اما در مجموع تولید گندم کمتر از سال گذشته نبوده است.


گندم را به جای سبوس به دام می‌دهند
وی اضافه کرد خرید تضمینی گندم به ۴ دلیل کاهش یافته است نخست اینکه قیمت نهادهایی مانند سبوس بالاست و بخش زیادی از گندم و آرد به خوراک دام و طیور می رود دوم بخش زیادی از گندم توسط صنایع و کارخانه ها خریداری شده است دلیل سوم اینکه کشاورزان بخشی از گندم را به امید افزایش قیمت پیش خودشان نگه داشتند چهارم کارخانه ها برای فرار از مالیات خودشان به طور مستقیم گندم خریداری کرده اند. خبرنگار فارس پرسید شما چگونه می توانید ادعای تولید گندم اندازه سال گذشته را اثبات کنید، گفت: با بررسی های سطح زیر کشت، افزایش عملکرد، برآوردهای کارشناسی، بارش های مناسب و کود مصرفی که در سطح کشور بوده همه اینها ما را به این نتیجه می‌رساند که تولید گندم در سال جاری کمتر از سال گذشته نبوده و حتی می‌توانست بیشتر از سال گذشته هم باشد که سیل های اخیر تا حدودی اجازه این کار را نداد.

برخی به خاطر منافع واردات گندم را مطرح می‌کنند
وی در پاسخ به اینکه تیمی قرار است واردات گندم را بررسی کند درحالی که شما ادعا میکنید تولید گندم نسبت به سال گذشته کم نشده است گفت: برخی هوچی‌گری تلاش می کنند تا واردات انجام بگیرد چراکه منافع آنها در این کار است است در حالی که کشور به هیچ عنوان نیاز به واردات ندارد دامن زدن به واردات به ویژه پس از انتقال وظایف بازرگانی به کشاورزی به وزارت صمت بیشتر شده است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی