1398/2/21 1902

جهاد کشاورزی مازندران به صاحبان باغ های سیاه ریشه استان هشدار داد که در فصل رشد این گونه های گیاهی از مخلوط کردن سموم با روغن امولسیون به صورت جدی خودداری کنند.

هشدار جهاد کشاورزی مازندران به صاحبان باغ های سیاه ریشه:

باغداران در مبارزه با آفات از روغن امولسیون استفاده نکنند

استان مازندران 160 هزار هکتار باغ دارد که بیش از 50 هزار هکتار آن سیاه ریشه شامل کیوی ، هلو ، شلیل ، آلبالو ، گیلاس ، گردو و گونه های دیگر است. جهاد کشاورزی مازندران همچنین از باغداران خواسته است تا برای داشتن محصول سالم با قابلیت صادراتی از روش های پیشنهادی کارشناسان در سم پاشی استفاده کنند. مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران روز شنبه در این‌باره به خبرنگار ایرنا گفت : در حال حاضر یکی از آفات مهم باغ های سیاه ریشه استان ' سپردار سفید توت ' است که لازم است باغداران مبارزه با آن را طبق توصیه کارشناسان شروع کنند.

 

عبدالرحمن زاغی با اشاره به ضرورت مبارزه بموقع با آفت سپردار سفید توت در باغات سیاه ریشه ، افزود : زمان مناسب مبارزه شیمیایی از امروز تا دهم خرداد ماه است. وی توضیح داد: مشاهدات و بازدیدهای میدانی نشان می دهد که مراحل رشدی آفت سپردار سفید توت روی درختان هلو، شلیل ،گردو و کیوی و پوره زایی نسل اول این آفت شروع شده است. این کارشناس ارشد باغداری مدیریت آفت سپردار سفید توت در قالب مبارزه تلفیقی شامل مبارزه مکانیکی شامل پاک کردن تنه و شاخه های ضخیم با اسکاچ نرم یا گونی و حذف و هرس سرشاخه های آلوده را توصیه کرد و گفت : باغداران قبل از هر اقدامی با تهیه نمونه از باغ و ارائه آن به کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی ، نسخه گیاهپزشکی مناسب را تهیه کنند.


مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود : لازم است سمپاشی درختان آلوده پس از خروج 70 درصد پوره ها از تخم و قبل از ترشح سپر انجام شود و سموم مناسب هم برای این کار دورسبان، دیازینون، اتیون، آپلاود و آدمیرال است که باید با دوز توصیه شده نسخه گیاهپزشکی و یا دستورالعمل سازمان حفظ نباتات انجام شود. وی تاکید کرد : با توجه به اهمیت صادرات میوه کیوی ، برای کنترل شیمیایی از سموم توصیه شده تنها به صورت سمپاش پشتی تلمبه ای روی تنه و شاخه های اصلی درخت استفاده شود. مازندران با 6 هزار و 500 هکتار باغ کیوی و تولید سالانه حدود 190 تا 200هزار تن 90 درصد کیوی کشو را تولید می کند .

 

این کارشناس حفظ نباتات مازندران گفت : با توجه به حساسیت شدید درختان سیاه ریشه به ترکیبات روغنی در فصل رشد، به باغداران و بهره برداران تاکید می شود که از اختلاط حشره کش های توصیه شده با روغن امولسیون شونده خودداری کنند. وی همچنین به باغداران توصیه کرد : از سمومی که در ظروف اصلی بسته‌بندی و پلمپ شده و دارای برچسبی که نشان‌دهنده مشخصات کامل سم اعم از نام شرکت سازنده، تاریخ تولید، شماره پارت و بچ باشند و از فروشگاه های مجاز در قبال اخذ فاکتور خریداری شده در سمپاشی استفاده کنند.

 

مازندران 470 هزار هکتار زمین زراعی و باغی دارد و سالانه حدود هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید و به بازار های داخلی و بین المللی صادر می شود. برنج، کیوی ، مرکبات، گل و گیاه ، مرغ ، لبنیات و محصولات شیلاتی مهمترین محصولات کشاورزی استان مازندران است که رتبه نخست تا سوم تولید کشور را به خود اختصاص داده است.

منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی