منوچهر پارسافر روز شنبه در گفت وگو با ایرنا بیان داشت: بیش از سه و نیم میلیون گلدان گل، سه میلیون شاخه گل و 23 میلیون اصله درخت و درختچه زینتی در 58 و نیم هکتار گلخانه و 488 هکتار فضای باز گیلان تولید میشود. وی افزود: ارزش اقتصادی این مقدار گل و گیاه زینتی تولیدی در استان بیش از 130 میلیارد تومان است.
پارسافر شهرستانهای رودسر، املش، لنگرود، آستانه اشرفیه، لاهیجان، صومعه سرا، رشت، بندرانزلی و تالش را از مناطق تولید گل و گیاه زینتی در گیلان ذکر کرد. وی ادامه داد: کشورهای حاشیه خلیج فارس، آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان از مشتریان گل و گیاه زینتی گیلان هستند. وی با اشاره به توسعه گلخانهها در برنامه ششم توسعه خاطرنشان کرد: تا دو سال آینده ، 92 هکتار بر فضای گلخانهای استان افزوده میشود. شش هزار بهره بردار در گیلان به تولید گل و گیاه زینتی مشغول هستند.
اولین نمایشگاه بین المللی گل و گیاه نیز با توجه به پتانسیل و توانمندی بخش چابکسر شهرستان رودسر در تولید درختان و درختچه های زینتی، نهم اردیبهشت ماه جاری در فضایی به مساحت هشت هزار و 500 مترمربع در دو بخش سالن و فضای باز افتتاح و در آن گیاهان گلدار آپارتمانی، شاخه بریده، کاکتوس، ساکولنت ها، ادوات و نهادههای کشاورزی به نمایش گذاشته شد. در این نمایشگاه طراحان و مسئولان فضای سبز شهرهای بزرگ کشور و تولیدکنندگان بزرگترین مجتمع گلخانه ای استان و همچنین تاجران کشورهای عراق، ترکمنستان، افغانستان، گرجستان و ارمنستان که به طور عمده مصرف کنندگان محصولات منطقه هستند، حضور داشتند.