علی اکبری درخصوص افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در کشور، اظهار داشت: این موضوع در چند سال گذشته در دستور کار بوده و شروع شده، در برنامه ششم توسعه نیز این مسئله تکلیف شده است. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از عوامل افزایش راندمان تولید و بهرهوری قبل از اینکه عرصه تحت کشت را افزایش دهند، افزایش ضریب مکانیزاسیون است، گفت: در بخش عمدهای از مناطق کشور ماشینآلات کشاورزی موجود فرسوده، کهنه و با بهرهوری پایین هستند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با واردات تجهیزات و یا فرصت دادن به تولیدکنندگان صنعتی ماشینآلات کشاورزی باید به افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی بهعنوان یک قانون که تکلیف شده توجه جدی شود. وی با تاکید بر اینکه اگر با کمباین گندم را درو کنیم از لحاظ سرعت، صرفه جویی در زمان، میزان استحصال گندم و جداسازی گندم از کلش بسیار به صرفهتر از جداسازی گندم با دست است، عنوان کرد: در برخی از مکانها مانند کشت و صنعتها تجهیزات نوین کشاورزی را مورد استفاده قرار دادهاند که در راندمان آنها اثر گذار بوده است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخش خصوصی باید در بخش افزایش ضریب مکانیزاسیون فعال شود، تصریح کرد: برداشت یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به منظور ایجاد مشاغل پایدار در مناطق روستایی، عشایری و کمتر توسعه یافته که مصوب و مقرر شد برابر آن توسط بانکهای عامل تامین شود میتوان در همین زمینه استفاده و به تولید کمک کنند. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: هر گونه توجه به توسعه مکانیزاسیون در راندمان تولید، سرعت کار و کیفیت محصول اثرگذار است.