1396/8/23 5232

یکی از واحدهای تولیدی دانش بنیان از ضایعات چوبی واحدهای تولیدی سلولزی فعال در منطقه که دارای ضایعات بلا استفاده، اقدام به تولید کود کربن آلی کرده است.

تولید کود آلی ارگانیک از ضایعات چوب در منطقه آزاد انزلی

با همکاری معاونت اقتصادی سازمان منطقه آزاد انزلی و گمرک گیلان، یکی از واحدهای تولیدی دانش بنیان که در شهرک صنعتی ناحیه یک منطقه مشغول به فعالیت است از ضایعات چوبی واحدهای تولیدی سلولزی فعال در منطقه که دارای ضایعات بلا استفاده با امکان ایجاد مشکلات زیست محیطی بود، اقدام به تولید کود کربن آلی کرده است. به گزارش روابط عمومی سازمان منطقه آزاد انزلی؛ محمدحسین عابد مدیرعامل شرکت بهسان نوپا که تولید کننده انواع کودهای کشاورزی است با بیان خبر فوق و قدردانی از پیگیری های سازمان منطقه آزاد انزلی اظهار داشت: با عنایت به حوزه فعالیت شرکت و دانش بنیان بودن آن و توجهی که به رفع کمبودهای موجود در زمینه تأمین کودهای شیمایی و ارگانیک وجود دارد، ۳۰۰ تن ضایعات سلولوزی از کارخانجات صنایع چوبی فعال در منطقه طی فرآیند چهار ماهه که بسیار کمتر از فرایند ۱۰ یا ۲۰ ساله طبیعی بود، از طریق تزریق مواد باکتریایی، به کمپوست و کربن آلی ارگانیک به طلای سیاه معروف است تبدیل شد.

 

وی اضافه کرد: از مزایای این شیوه ارگانیک، تسریع در مسیر ساخت کود کربن آلی، تبدیل کننده سریعتر و در نهایت از بین برنده قارچ های موجود در ضایعات چوب می باشد. مدیرعامل شرکت بهسان نوپا در خصوص اهمیت این اقدام چنین گفت: با عنایت به اینکه کمبود کودهای آلی به ویژه کربن از مشکلات موجود در صنعت کشاورزی و تغذیه دام در سطح بین المللی است و این مشکل در ایران نیز وجود دارد، با تزریق این کود به خاک و ارتزاق گیاه از آن، نه تنها این کمبود در خاک های کشور تأمین می شود بلکه زمینه احیاء، حاصلخیزی و آباد شدن زمین های کشاورزی و نیازهای صنعت دام کشور فرآهم می شود. عابد فرآوری ضایعات سلولوزی و تبدیل آن به کمپوست را از اولویت های اصلی برنامه های توسعه ای شرکت خود بیان کرد و افزود: این شرکت به عنوان یک شرکت دانش بنیان تولیدکننده کودهای کشاورزی گرانول، مایع و پودری و ۴۹ برند فرمول بوده که گواهی ثبت آن را از موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، وابسته به وزارت جهاد کشاورزی اخذ نموده است.

 

وی با اعلام اینکه فرآیند ساخت کود به روش گرانول به صورت میکس و اختلاط است، در مایعات به شیوه راکتور و اختلاط صورت می گیرد و کودهای تولیدی روش پودری نیز از طریق آسیاب میکس و اختلاط تولید می شود، در رابطه با اهمیت کودهای کشاورزی گفت: در گزارش های فائو، پنج عنصر اصلی و عناصر ثانویه باید در زنجیره غذایی انسان ها وجود داشته باشد چراکه برخی از نابهنجاری ها و پرخاشگری های موجود در رفتار مردم ناشی از کمبود این عناصر در غذای مصرفی است. مدیرعامل شرکت بهسان نوپا منطقه آزاد انزلی اضافه کرد: بنابراین با توجه به نیاز جامعه برای نگاهداشت و افزایش میزان تولید محصولات کشاورزی کشور، تولید کود کشاورزی می تواند نقش موثری در دست یابی به هدف ایفا نماید که می توان نتیجه گرفت محصولات این کارخانه یک تولید استراتژیک و بنیادی است. نکته ای که باید به آن توجه داشت این مهم است که امریکا و اروپایی ها به عنوان بزرگترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی، دارای بالاترین میزان مصرف کودهای کشاورزی هستند.

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد مواد اولیه مورد استفاده داخلی است، و توجه به بازارهای داخلی اولویت شرکت بوده و در آینده نزدیک با توجه به ظرفیت های مجموعه و مزایای قانونی و همکاری سازمان منطقه آزاد انزلی به بازارهای بین المللی نیز صادرات خواهیم داشت اظهار داشت: هم اکنون کودهای تولیدی به استانهای مختلف کشور صادر می شود که به طور مثال براساس تجربه موفقی که در بهره گیری از کودهای تولیدی این کارخانه در اراضی کشاورزی گیلان بدست آمد، اتحادیه تعاونی روستایی استان در سال جاری اقدام به خرید ۱۰۰۰ تن کود نمود و این قرارداد در سال آتی به ۲۰۰۰ تن افزایش یافته است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی