1402/2/16 680

اولین مزرعه نوآوری با محوریت بهره‌وری آب در محصولات زراعی راهبردی در حوزه مرکز جهاد کشاورزی جهادآباد از توابع شهرستان عنبرآباد در جنوب کرمان موفق به کسب رتبه اول کشور شد.

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد


اولین مزرعه نوآوری با محوریت بهره‌وری آب در محصولات زراعی راهبردی در حوزه مرکز جهاد کشاورزی جهادآباد از توابع شهرستان عنبرآباد در جنوب کرمان موفق به کسب رتبه اول کشور شد.

جنوب کرمان یکی از قطب‌های کشاورزی کشور بشمار می‌آید که در بیشتر کشت‌های زراعی و باغی رتبه‌های برتر  را به خود اختصاص داده و این موفقیت‌ها مرهون تلاش کشاورزان زحمتکش جنوب کرمانی است که در چهار فصل سال مشغول کار و فعالیت هستند و بر این اساس معمولا موفق به کسب رتبه‌های برتر کشوری در حوزه فعالیت خود می‌شوند.

کسب رتبه اول مزرعه نوآوری موفقیت دیگری در بخش کشاورزی جنوب کرمان است که ناصر افشار کشاورز جوان جیرفتی موفق به کسب این‌مقام در بین ۳۰ کشاورز نمونه کشور شد.

اولین مزرعه نوآوری با محوریت بهره‌وری آب در محصولات زراعی راهبردی در حوزه مرکز جهاد کشاورزی جهادآباد از توابع شهرستان عنبرآباد در جنوب کرمان ایجاد شده که از آن می‌توان به عنوان یک الگوی فناورانه با بهره گیری از دانش روز نام برد اما این شروع کار است که توسعه این موفقیت‌های اقتصادی آن هم توسط جوانان تحصیلکرده مستلزم عزم مسئولان بخش کشاورزی در اعطای تسهیلات ارزان قیمت است.

اگر چه این مهم تا کنون در پیچ و خم بروکراسی‌های اداری معطل مانده و بانک‌های عامل در کسب وثیقه های لازم چنان تبصره دست چندم به رُخ مراجعه کنندگان می‌کشند که کمتر کسی توان تهیه آنها را دارد.

بر اساس آنچه بیان شد ایجاد مزرعه نوآوری نمونه ای از ظرفیت نیروی انسانی متخصص و جوان در بخش کشاورزی است که می‌تواند یک هشدار به متولیان تامین زیرساخت‌های جانبی بخش کشاورزی برای ایجاد اشتغال و پویایی اقتصاد منطقه باشد.

مهندس مهدی میجانی مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جنوب کرمان در گفت و گو با ایسنا با ابراز خرسندی از کسب این موفقیت گفت: براساس برنامه‌های عملیاتی موسسه آموزش کشاورزی، موضوع ایجاد مزارع نوآوری و شناسایی کشاورزان نوآور، با اعلام و تعیین سهمیه استانها از سوی موسسه، گام اول شناسایی کشاورزان نوآور در شهرستان‌های تابعه انجام و اسامی کشاورزان نوآور جنوب کرمان به موسسه ارسال شد.

وی افزود: پس از بررسی و بازدید کارشناسان خبره موسسه آموزش کشاورزی از طرح های معرفی شده، در نهایت مزرعه آقای ناصر افشار واقع در روستای تل شیراز از شهرستان عنبرآباد در سطح ۴۴ هکتار تایید و انتخاب شد.

میجانی با برشمردن مزیت‌های مزرعه نوآور افزود: این‌ مزرعه با کشت سیب زمینی و پیاز که در تغییر آرایش کشت و رعایت نکات فنی و اقدامات نوآورانه موفق به کاهش مصرف آب و آبیاری توام با افزایش عملکرد شده بود، مورد تایید کارشناسان اعزامی قرار گرفت و در کمیته نهایی دبیرخانه انتخاب مزارع نوآوری و کشاورزان نوآور کشور تایید شد.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره به این‌موفقیت در حوزه جنوب کرمان، گفت: ۱۱ اردیبهشت ماه جاری در اولین نشست تخصصی مزارع نوآوری در استان البرز مرکز تحقیقات نهال و بذر کشور ضمن اعطای گواهی ایجاد مزرعه نوآوری به آقای افشار، از وی تجلیل شد.

وی افزود: در فاز دوم این طرح با انعقاد تفاهمنامه همکاری بین سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان و کشاورز  مورد نظر، در آینده شاهد ترویج و اشاعه این موفقیت در تمامی عرصه‌های کشاورزی در جنوب کرمان خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، ناصر افشار از کشاورزان پیشرو و و موفق در شهرستان های جیرفت و عنبرآباد است که در این بخش فعالیت‌های گسترده دارد. افشار اهل روستای تم‌گاوان جیرفت است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی