1401/10/10 606

رییس هیات مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم گفت: طی چهار ماه گذشته بیش از ۱۳۰۰ تن آفت کش صادر شده است.

صادرات بیش از ۱۳۰۰ تن آفت‌کش طی چهار ماه گذشته


رییس هیات مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم گفت: طی چهار ماه گذشته بیش از ۱۳۰۰ تن آفت کش صادر شده است.

به گزارش ایسنا، مسعود گیل آبادی در نشست خبری که به مناسبت برگزاری نهمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی برگزاری شد، اظهار کرد: کشاورزی یکی از پراهمیت‌ترین بخش‌های اقتصادی است و صادرات محصولات کشاورزی بخشی از نیازهای ارزی کشور را تامین می‌کند.

وی ادامه داد: در سموم کشاورزی و آفت‌کش‌ها محدودیت صادرات داشتیم ولی خوشبختانه از چهار ماه پیش وزارت جهاد کشاورزی موافقت کرد و توانستیم از این وزارتخانه و سازمان حفظ نباتات مجوز صادرات دریافت کنیم؛ به طوری که در این مدت بیش از ۱۳۰۰ تن آفت‌کش صادر شده است.

رییس هیات مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم اضافه کرد: توانایی و ظرفیت تولید بسیار خوبی در کشور داریم و به همین دلیل نباید ارز از کشور به راحتی خارج شود. به همین جهت از وزارت جهاد کشاورزی درخواست می‌کنیم که حمایت همه جانبه از بخش تولید را داشته باشند تا بتوانیم تولیدات با کیفیت را در داخل کشور گسترش دهیم.

وی تصریح کرد: ظرفیت تولید آفت کش در کشور از ۸۰ کارخانه تولیدکننده بیش از ۴۰۰ هزار تن در سال است که در حال حاضر حدود ۳۵ تا ۴۰ هزارتن آفت کش در داخل تولید می‌شود. ۹۷ درصد این ۴۰ هزار تن داخلی و فقط ۳ درصد آن وارداتی است.

گیل‌آبادی عنوان کرد: سال‌های قبل که ارز ترجیحی به تکنیکال ( ماده اولیه) و سم آماده مصرف داده می‌شد، در حقیقت رانتی به آماده به مصرف‌ها بود، زیرا وقتی تکنیکال ارز می‌گیرد تولیدکننده باید برای مواد اولیه دیگر نیز با ارز آزاد هزینه کند ولی برای آماده به مصرف‌ها به کل سم ارز تخصیص داده می‌شد. وقتی ارز ترجیحی به نیمایی تبدیل شد، تعادل نیز برقرار شد، زیرا فاصله ارز نیمایی و آزاد کم بود.

رییس هیات مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم با اشاره به اینکه با گران شدن آفت کش‌ها مصرف آن هم کنترل شد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید نظارت‌های  لازم را بر طریقه مصرف بیشتر کند و به بحث آموزش و ترویج نیز توجه بیشتری داشته باشد.

وی همچنین عنوان کرد که از وزارت جهاد کشاورزی درخواست کردیم که مالیات بر ارزش افزوده سم را از ۹ درصد به ۱ درصد تقلیل دهد یا آن را حذف کند تا این نهاده ارزان به دست مصرف‌کننده برسد.

این فعال بخش خصوصی به جایگزینی سموم کم خطر با نوع پرخطر آن اشاره کرد و گفت: سموم پرخطر در حال حذف  و سموم کم خطر نیز در حال جایگزینی هستند. چندین سموم پرخطر نیز کنار گذاشته شده است. حدود ۴۳۶ قلم سم ثبت شده در کشور داریم که ۲۱۵ قلم‌ آن در حال مصرف است. کمتر از ۱۰ درصدآن پرخطر و مابقی متوسط خطر و کم خطر است.

وی با اشاره به اینکه همه آفت‌کش‌های تولید شده باید تحت استاندارد فائو باشند و بیش از ۹۸ درصد تکنیکال سموم در دنیا در چین و هند تولید می شود، گفت: وقتی تکنیکال را با یک خلوص مشخصی وارد می‌کنیم، ناخالصی آن هم مشخص می‌شود. سازمان حفظ نباتات از ابتدای کار بر خرید ما نظارت دارد. کارخانه‌های تولیدی نیز بر تکنیکال‌های وارد شده نظارت می‌کنند و آزمایش‌های لازم را انجام می‌دهند. سازمان حفظ نباتات نیز از کارخانه‌ها نمونه‌برداری می‌کند تا از کیفیت سموم اطمینان حاصل کند.

به گفته وی، مشکل اصلی این است که در آفت‌کش‌های وارداتی هیچ اطلاعی از کیفیت و خلوص وجود ندارد. هیچکس نمی داند سم آماده به مصرف با چه خلوصی وارد کشور می‌شود. اینکه می‌گوییم تولید داخل می‌تواند از سموم و آفت کش‌های چین و هند بهتر باشد به همین دلیل است.

در ادامه این نشست خبری  صیاد فرهادی - رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان کودهای کشاورزی گفت: در  نهمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تولیدکنندگان داخلی توان خود را به نمایش خواهند گذاشت و درخواست می‌کنیم که مسئولان مربوطه از این نمایشگاه و دستاوردهای آن بازدید کنند و کمک کنند تا صادرات کود را نیز از سر گیرد.

وی تصریح کرد: بیش از ۹۵ درصد کود کشاورزی در کشور تولید می‌شود و کمتر از ۵ درصد آن وارداتی است. کود اوره بخش کشاورزی را به طور ۱۰۰ درصد دولت تامین می‌کند قیمت آن هم ثابت است.

بنا بر اظهارات وی ۸ میلیون تن تولید کود اوره در کشور داریم که از این میزان ۳ میلیون تن مصرف و حدود ۵ میلیون تن نیز صادر می شود. چون به کودهای پایه از جمله اوره یارانه تعلق می‌گیرد، به همین دلیل بخش خصوصی اجازه صادرات آن را ندارد. 

 به گزارش ایسنا نهمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی از تاریخ ۱۹ تا ۲۲ دی ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران  از ساعت ۹ تا ۱۵ برگزار می‌شود. این نمایشگاه با همکاری انجمن تولیدکنندگان سموم و انجمن تولیدکنندگان کودهای کشاورزی برگزاری خواهد شد. 
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی