1401/8/22 552

طی نشستی میان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و  پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، تفاهم‌نامه همکاری بین این دو مرکز علمی امضا شد.

کشت زیتون مقاوم به کم‌آبی در پژوهشگاه ژنتیک


رییس پژوهشگاه ژنتیک در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران گفت: در شرایط کنونی مسئله کم‌آبی درخصوص محصولات کشاورزی را باید با مقاوم کردن محصولات به کم‌آبی حل کرد که زیتون یکی از این محصولات است که در مینودشت ارقام زیتون مقاوم به سرما حتی به خشکی و تنش‌های محیطی و قارچ از طرف پژوهشگاه ژنتیک کشت می‌شود.

به گزارش ایسنا، طی نشستی میان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و  پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، تفاهم‌نامه همکاری بین این دو مرکز علمی امضا شد.

در این نشست دکتر محمدی، رییس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اشاره به برنامه‌های مشترک با سایر مراکز علمی، گفت: استراتژی ما کار گروهی در کشور و اولویت ما کار ملی است.

محمدی ادامه داد: در شرایط کنونی مسئله کم‌آبی درخصوص محصولات کشاورزی را باید با مقاوم کردن محصولات به کم‌آبی حل کرد که زیتون یکی از این محصولات است که در مینودشت ارقام زیتون مقاوم به سرما حتی به خشکی و تنش‌های محیطی و قارچ از طرف پژوهشگاه ژنتیک کشت می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی با مراکز آموزش عالی، گفت: در این راستا تفاهم‌نامه‌ای نیز با سازمان مدیریت تولید و صادرات زعفران برای تاسیس موسسه تحقیقاتی، شتابدهنده، شرکت دانش بنیان اطلس و مجموعه تخصصی زعفران بصورت مشترک در پردیس علم و فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و تربت حیدریه امضا شده است که این گونه همکاری‌ها باعث ارتقای کمی و کیفی محصولات کشاورزی و پایداری این تعاملات می‌شود که مشابه این مدل تعامل را با تولیدکنندگان زیتون نیز آغاز کرده‌ایم.

رئیس پژوهشگاه ژنتیک در ادامه افزود: تولید جنین گاو گوشتی و شیری نیز یکی از اقداماتی است که با اجرای پروژه‌های مشترک برای حفظ امنیت غذایی در اولویت پژوهشگاه قرار دارد.

سپس دکتر غلامرضا صالحی، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی (abrii) درخصوص فعالیتهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی گفت: فعالیت‌های این پژوهشگاه در حوزه‌های کشاورزی مثل گیاهان دارویی و غیره است.

وی افزود: مرکز تحقیقات برنج نیز یکی از مراکز مهم جهاد کشاورزی هست که با پژوهشگاه بیوتکنولوژی همکاری دارد.

صالحی ادامه داد: ۲۰ موسسه تحقیقاتی ملی به عنوان زیرمجموعه سازمان تحقیقات کشاورزی وجود دارد که یکی از آنها پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی است که حدود ۴۰ شرکت نیز در زمینه کشت بافت گیاهی در این پژوهشگاه فعالیت می‌کنند.

به نقل از پژوهشگاه ژنتیک، وی با اشاره به اهمیت شبکه‌سازی در همکاری‌های مشترک تصریح کرد: ما می‌توانیم درحوزه‌های تولید زنجیره نهال سالم، دوره‌های آموزشی ایمنی‌سازی محصولات کشاورزی، بررسی و تامین نیازهای بخش کشاورزی با همکاری بخش خصوصی با پژوهشگاه ژنتیک کار مشترک داشته باشیم

وی گفت: برای نمونه در پژوهشگاه بیوتکنولوژی، کشت یک نوع درخت مقاوم به بیماری جاروئک (شبه باکتری نوعی بیماری لیموترش) برای اولین بار در ایران انجام شده است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی