1401/6/29 400

اگر بر اساس الگوی کشت و درست برنامه‌ریزی شود چه بسا ممکن است یک کشاورز در کنار خود یک کارشناس کشاوزی داشته باشد تا نیازش را به صورت علمی و دقیق برطرف کند.

تاثیر طراحی الگوی کشت در علمی شدن کشاورزی خوزستان


مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: اگر بر اساس الگوی کشت و درست برنامه‌ریزی شود چه بسا ممکن است یک کشاورز در کنار خود یک کارشناس کشاوزی داشته باشد تا نیازش را به صورت علمی و دقیق برطرف کند که در این صورت هم منابع اتلاف نشده‌اند، هم کشاورز عایدی بیشتری دارد و هم اشتغال ایجاد می‌شود اما یکی از حلقه‌های مفقود این است که متاسفانه کشاورزی به صورت علمی انجام نمی‌شود.

دکتر عادل مرادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات این دانشگاه در ارتباط با صنعت، اظهار کرد: در ارتباط با صنعت، با کشت و صنعت امام خمینی طرحی داشتیم؛ این شرکت یک زمانی حدود ۳۰ درصد به نیشکر آب اضافه می‌داد که روی محصول تاثیر داشت. در آن زمان تصور می‌شد که هرچه آب بیشتری بدهند بهتر است در حالی که گیاه موجودی زنده است و آبیاری بیش از نیاز ممکن است تاثیر منفی روی ریشه گیاه داشته باشد و در نتیجه روی عملکرد محصول تاثیر منفی می‌گذارد و محصول کمتری برداشت می‌شود. برای این مساله طرحی تحقیقاتی با عنوان بررسی بهبود عملکرد محصول تعریف شد که با کاهش ۳۰ درصدی آبیاری، عملکرد افزایش یافت.

وی افزود: یکی دیگر از طرح‌های شاخص انجام شده در ارتباط با صنعت، طراحی مدل برای الگوی کشت است که در حال انجام است و یک طرح نرم‌افزاری است. مشکلی که گریبان استان خوزستان را گرفته، الگوی کشت است؛ الگوی کشت در واقع مشخص بودن فصل مناسب برای کشت، تعیین نوع محصول و گیاهی است که قرار است زیر سطح کشت برود و  وقتی الگوی کشت متناسب با نیاز بازار نباشد، باعث وارد شدن خسارت به کشاورز می‌شود. این نرم‌افزار با هدف تعیین الگوی کشت، جلوگیری از هدف‌رفت منابع و وارد شدن خسارت به کشاورز طراحی شده است. 

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: در بحث ضایعات کشاورزی نیز دو تا سه طرح بسیار خوب در دستور کار هستند.

وی افزود: عمدتا کارهای تحقیقاتی در فاز آزمایشگاهی و تحقیقاتی بسیار خوب پیش می‌روند که البته با بودجه دانشگاه و گرنت استاد انجام می‌شود اما متاسفانه صنعت استقبال چندانی نمی‌کند در حالی که ضایعات نیشکر، آبزیان و... بسیار است و جمع‌آوری آن تاثیر زیادی در حفظ محیط زیست دارد.

مرادی عنوان کرد: اگر بر اساس الگوی کشت و درست برنامه‌ریزی شود چه بسا ممکن است یک کشاورز در کنار خود یک کارشناس کشاوزی داشته باشد تا نیازش را به صورت علمی و دقیق برطرف کند که در این صورت هم منابع اتلاف نشده‌اند، هم کشاورز عایدی بیشتری دارد و هم اشتغال ایجاد می‌شود اما یکی از حلقه‌های مفقود این است که متاسفانه کشاورزی به صورت علمی انجام نمی‌شود. البته این به آن معنا نیست که دانشگاه‌ها علمی نیستند، بلکه صنعت احساس نیاز به دانشگاه نمی‌کند. 
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

تولید ۳۲۳ هزار تن محصولات صنعتی و کشاورزی در ارس

ساخت کاتالیزور برای تصفیه آب و تولید هیدروژن

سطح کشت دانه‌های روغنی به ۱۰ هزار هکتار خواهد رسید

اگرونیک در شبکه های اجتماعی