ریییس توسعه مکانیزاسیون جهادکشاورزی گیلان گفت: تاکنون نشاء مکانیزه برنج در ۴۵ درصد از شالیزارهای استان انجام شده است.
حیدر کامیاب در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و تاکنون در ۴۵ درصد از این اراضی نشاء مکانیزه انجام شده است، گفت: نشاء مکانیزه موجب کاهش هزینه تولید برنج می شود.
وی به کاهش رنج تولید برنج در ۹ هزار هکتار دیگر از شالیزارهای استان اشاره کرد و افزود: سال گذشته در ۱۷۱ هزار هکتار از شالیزارهاکشت برنج به صورت مکانیزه انجام شد این در حالیست که پیش بینی می شود امسال در ۱۸۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان کشت برنج به صورت ماشینی انجام شود.
کامیاب ادامه داد: کشت ماشینی برنج موجب کاهش استفاده از نیروی کارگری در مزارع برنج شده است که هزینه زیادی به کشاورز تحمیل می کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر چه قیمت اجاره و خرید ماشین نشاء کار و دستمز کارگری در نشاء ماشینی برنج افزایش یافته است اما هنوز نسبت به نشاء دستی برنج، هزینه کمتری صرف می شود.
ریییس توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: افزایش قیمت برنج و کاهش هزینه تمام شده برنج اگر چه صرفه اقتصادی تولید برنج را برای برنجکار افزایش داده است اما هزینه های زندگی هم بالا رفته است و درآمد کشاورزان در برخی مواقع کفاف زندگی شان نمی دهد.
وی بیان کرد: به صرفه بون تولید برنج برای برنجکار نه تنها مانع مهاجرت جوان روستایی از زادگاهشان می شود بلکه از تغییرکاربری ها نیز جلوگیری می کند.
کامیاب با بیان اینکه حفظ شالیزارهای گیلان برای تامین امنیت غذایی کشور بسیار مهم است، گفت: در تلاش هستیم با افزایش تولید مکانیزه برنج و کاهش رنج تولید برنج این اراضی ارزشمند را برای نسل آینده حفظ کنیم.