1399/7/20 1851

صادرات کیوی گیلان به بازارهای هدف جهانی

صادرات کیوی آزاد شد


سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که با پایان محدودیت‌ها، بار دیگر صادرات کیوی مجاز خواهد بود. بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی این سازمان، از نیمه مهر ماه، تولیدکنندگان و صادرکنندگان می‌توانند نسبت به صادرات کیوی اقدام کنند و احتمالا تا ماه‌های ابتدایی سال آینده، محدودیت جدیدی در این زمینه وضع نخواهد شد.

سازمان توسعه تجارت در توضیح چرایی اجرایی شدن این سیاست‌های محدودکننده، اعلام کرده است: صادرات محصول کیوی براساس ضوابط فنی و کیفی اعلام‌شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی و تصمیمات میز صادرات کیوی و با هدف استحصال محصولی باکیفیت و صیانت از جایگاه این محصول کشور در بازارهای هدف طی دوره چهار ماهه ۱۵ تیر لغایت ۱۵ مهرماه هر سال ممنوع می‌شود.

آمارهای رسمی از تجارت غیرنفتی ایران نشان می‌دهد که کیوی یکی از محصولات مهم صادراتی ایران در میان محصولات کشاورزی به شمار می‌رود و این محصول به ۲۵ کشور جهان صادر می‌شود.

به گزارش ایسنا، در سال‌های اخیر با توجه به افزایش قیمت ارز و محدود شدن واردات، دولت تلاش کرده، عرصه صادرات را به شکلی مدیریت کند که در کنار حفظ بازارهای بین المللی، نیازهای داخل نیز تامین شود. از این رو در برخی ماه‌های سال، صادرات برخی محصولاتی که در داخل نیز مصرف بالایی دارند، محدود یا متوقف می‌شود و پس از بازگشت نظم به بازارها یا تضمین تامین نیاز داخل، امکان از سرگیری صادرات آنها به وجود می‌آید. محصولات کشاورزی مانند: گوجه فرنگی و خرما جز کالاهایی بوده‌اند که در سال‌های اخیر برای دوره‌هایی صادرات آنها متوقف شده است.

فعالان بخش خصوصی این سیاست دولت را مفید نمی‌دانند و معتقدند بخش‌نامه‌های کوتاه مدت، نه امکان برنامه ریزی بلند مدت را می‌دهد و نه جبران خسارت سرمایه گذاری را می‌کند که در شرایط نبود محدودیت اقدام به صادرات کرده اما در دوره‌هایی اجازه صادرات پیدا نمی‌کند. برخی از فعالان اقتصادی افزایش هزینه تعرفه صادرات و گران شدن صادرات در دوران را حساس را، گزینه جایگزین مطلوب برای ممنوعیت صادراتی می‌دانند.


خبر تکمیلی: صادرات کیوی گیلان به بازارهای هدف جهانی  
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان: صادارت کیوی به روسیه، آذربایجان، گرجستان، هند، عراق و ...در حال انجام است. منوچهر پارسافر در جمع خبرنگاران گفت: گیلان دومین استان تولیدکننده کیوی کشور است و پیش بینی می‌شود، ۱۹۰ هزار تن کیوی به ارزش ۱۵۲۰ میلیارد ریال برداشت شود.

وی افزود: صادرات کیوی نیز در حال انجام است و به نظر می‌رسد، بالغ بر ۶۰ هزار تن به ارزش اقتصادی ۵۰ میلیون دلار امسال صادرات داشته باشیم.

پارسافر خاطرنشان‌ کرد: روسیه، آذربایجان، گرجستان، هند، عراق و ... از جمله مشتری‌های مهم کیوی گیلان هستند. وی تصریح کرد: گیلان ۶۰۰۷ هکتار باغ کیوی دارد و عمده رقم‌های کیوی استان ما هایوارد، گلد و رد هستند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهارکرد: پیش بینی می‌شود، امسال کیوی گیلان نسبت به سال گذشته ۱۰ هزا تن افزایش تولید داشته باشد. وی ادامه داد: افزایش سطح زیر کشت باغات کیوی، اصلاح و تغذیه درست باغات از جمله دلایل افزایش تولید این محصول در گیلان است.

پارسافر گفت: گیلان ۷۵۲۰ بهره‌بردار کیوی دارد و برداشت این محصول تا پایان آبان‌ماه ادامه دارد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی