منوچهر پارسافر در جمع خبرنگاران گفت: ۵۹ هزار باغدار گیلانی امسال ۲۳ هزار و ۳۶۲ تن فندق به ارزش ۸ هزار و ۱۷۶میلیارد ریال برداشت کردند که در مقایسه با میانگین عملکرد دو سال گذشته ۳۰ درصد بیشتر است. وی با بیان اینکه از دلایل افزایش این محصول، تولید شرایط مساعد آب و هوایی، رعایت اصول باغداری، هرس، آبیاری و تغذیه مناسب است، ادامه داد: شهرستان های رودسر، سیاهکل، املش، تالش، رودبار و آستارا مهمترین مناطق تولید فندق در گیلان هستند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: ۸ واحد فرآوری و بسته بندی فندق در شهرستان های رودسر، املش و سیاهکل فعال است. پارسافر گفت: فندق های برداشت شده علاوه بر مصرف در داخل استان به استانهای دیگر هم فرستاده میشود. وی توسعه باغات فندق را یکی از برنامههای سازمان جهاد کشاورزی گیلان اعلام کرد و افزود: در دو سال اخیر با دادن نهالهای یارانهای به باغداران در هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین های شیبدار استان فندق کاشته شد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان به باغداران توصیه کرد برای توسعه باغات خود از ارقام پرمحصول سازگار با شرایط اقلیمی استفاده کنند. وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد فندق کشور در گیلان تولید میشود، گفت: برداشت فندق از نیمه مرداد آغاز میشود و مهرماه به پایان میرسد. پارسافر گفت: فندق، پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم دارد. مصرف این محصول برای تقویت حافظه و درمان بیماریهای گوارشی موثر است.