جهانگیر حبیبی روز پنجشنبه در گردهمآیی معاونان حفاظت و بهرهبرداری ازمنابع آب دربوشهر افزود: طبق این مصوبه در صورت رعایت نکردن سقف کارکرد در زمینه منابع آب زیرزمینی و مصرف برق بیش از میزان مندرج در پروانه بهرهبرداری، بهای برق اضافه براساس مصارف تجاری محاسبه و دریافت میشود. وی اظهار داشت: میزان تعرفه برق مازاد مصرفی چاه ها به صورت پلکانی و در مدت سهسال اعمال میشود در این ارتباط وزارت نیرو مکلف است از سال چهارم نسبت به قطع برق مشترکان با مصرف بیش از 30 درصد میزان مجاز پروانه صادر شده اقدام کند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: مشترکانی که چاه های آب خود را به کنتور هوشمند حجمی مجهز میکنند با رعایت مفاد پروانه بهرهبرداری مربوطه، مشمول این مصوبه نمیباشند. حبیبی افزود: مصوبه هیات وزیران در ارتباط با ممنوعیت کشت برنج برای سازگاری با کم آبی انجام میشود و سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای واپایی و کنترل سطح زیر کشت بهاره و زمستانه، اعمال محدودیت یا ممنوعیت کشت برنج (خارج از استان های گیلان و مازندران) با توجه به محدودیتهای منابع آبی درحوضههای آبریز باید اجرایی شود. وی اضافه کرد: با توجه به ضرورت تغییر الگوی کشت استانها برای سازگاری با کم آبی، موفقیت این تغییر ساختار در صورت رعایت کردن پارامترهایی چون افزایش نیافتن میزان نیاز آبی، افزایش یا کاهش نیافتن سطح زیر کشت، کاهش نیافتن درآمد کشاورزان و تغییر نیافتن هزینههای کاشت، داشت و برداشت است.
مدیرکل دفتر منابع به هم پیوسته حوزه آبریز فلات مرکزی، قره قوم و مرز شرقی گفت: هدف کلی برنامه سازگاری با کم آبی، کنترل مصارف در سقف آب قابل برنامهریزی و کاهش مصارف از آب زیرزمینی تا پایان برنامه ششم توسعه است. مهرزاد احسانی، پارادایم جدید سازگاری با کم آبی را مستلزم توجه به اصول آمایش سرزمینی، ایجاد هارمونی در اهداف دستگاههای اجرایی و بررسی اثرات جانبی برنامه، اتفاق نظر همه دستگاههای عضو کارگروه استانی در مورد تعاریف و مبانی سازگاری با کم آبی و علل بروز آن و اجتناب از تداوم کارهای غیرموثر و غیر اثربخش قبلی در قالب جدید عنوان کرد.
وی اظهار داشت: براساس تاکید دستورالعمل ابلاغی وزیر نیرو درباره اثربخشی و اثرگذاری بیشتر برنامهی سازگاری با کم آبی در استانها بررسی و تصویب اقدامات و برنامههای استانی در کارگروه ملی و ارزیابی عملکرد سالانه آن از مهمترین موارد اثربخشی و کارایی برنامه سازگاری با کم آبی است. احسانی گفت: شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر تنها شرکتی است که برنامههای پیشنهادی خود را برای سازگاری با کم آبی در شورای برنامهریزی استان مصوب کرده است.