به گزارش اسکان نيوز، برف سال گذشته تهران خسارتهای زیادی به درختان پایتخت زد. سنگینی برف، شاخه درختان را شکست و برخی هرس دیرهنگام درختان را عامل این اتفاق دانستند اما امسال مدیریت شهری برای پیشگیری از این اتفاق، زودتر از همیشه در حال هرس درختان است؛ حتی قبل از آنکه این درختان به خواب زمستانی بروند. برخی از کارشناسان معتقدند هرس زودهنگام درختان قبل از خواب زمستانی، خسارتهای بیشتری به درختان میزند و ممکن است باعث خشک شدن درختان بشود ، اما مدیر بازنشسته سازمان فضای سبز و بوستانهای شهر تهران همانقدر که سال گذشته دیر به یاد درختان تهرانی افتاد، امسال نیز خیلی زود شاخ و برگ درختان را زد تا به شهردار جدید نشان دهد همه چیز در حوزه مدیریتی او آماده استقبال از زمستان است.
حسین آخانی، دکترای گیاهشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این رابطه به اسکان نيوز میگوید: من موافق هرس درختان نیستم و اینکه هرس دیرهنگام درختان باعث خسارت به آنها شده است را حرفی درستی نمی دانم . بیشتر شکستگیها در درختان کاج اتفاق افتاد؛ آن هم به این دلیل است که کاج درخت شهر تهران نیست. آب و هوای تهران مناسب درختان برگریز است و درختان برگریز نیازی به هرس ندارند. او ادامه میدهد: ما در طبیعت چیزی به نام هرس نداریم. درخت مثل موجود زنده است. بر مبنای موادغذایی و نوری که دریافت میکند، رشد طبیعی خود را دارد. هرس کردن دخالت در طبیعت درخت است و هیچ ضرورتی ندارد. شاید در برخی از نقاط شهری به دلیل سیمهای برقی که وجود دارد یا برخی دلایل دیگر، مجبور به هرس شاخهها باشیم اما در غیر این صورت، ضرورتی برای این کار وجود ندارد.
آخانی در خصوص اینکه در حال حاضر که مدیریت شهری درختان را هرس میکند و این یک برنامه غیرقابل تغییر به نظر میآید، هرس زودهنگام چه آسیبی به درختان وارد میکند، میافزاید: ما درواقع با هرس کردن درختان، آنها را زخمی میکنیم و راه ورود باکتری و آلایندگی راحتتر را به آنها فراهم میکنیم. با آسیب زدن به درختان، سطح فتوسنتز آنها کاهش پیدا میکند و مانع ادامه رشد درختان میشود. اما مدیران شهری معتقدند هرس انجام شده مشکلی برای درختان ایجاد نمی کند و حتی با این کار می توانند، مانع رشد تخم ها وحشراتی شوند که درتنه این درختان لانه کرده ،شوند .