1397/4/14 1232

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: بر اساس انعقاد تفاهم نامه با بانک کشاورزی امسال 15 هزار میلیارد ریال اعتبار برای افزایش ضریب مکانیزاسیون حوزه کشاورزی کشور اختصاص یافت.

اختصاص ۱۵هزار میلیارد ریال به مکانیزاسیون کشاورزی

عباس کشاورز روز پنجشنبه در جریان بازید از مزرعه آفرینش خمین در جمع خبرنگاران افزود: برای افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی هیچ محدودیتی وجود ندارد و کارمزد پرداخت این تسهیلات از سایر اعتبارات کمتر است. وی اظهارکرد: بهره‌وری کشاورزی با مکانیزاسیون رابطه مستقیم دارد و کیفیت عملکرد و صرفه جویی در هزینه‌های حوزه کشاورزی امری انکار ناپذیر است، اگرچه سهم طرح‌های الگویی در مزارع، بهره‌گیری از تجارب کشاورزان و استفاده از ارقام جدید بذر نیز در این راستا محفوظ است. کشاورز بیان کرد: در پنج سال اخیر پرداخت تسهیلات در افزایش ضریب مکانیزاسیون تاثیر جدی داشته است ضمن اینکه برنامه‌هایی برای این امر توسط نهادهای مختلف اجرا می‌شود. وی اظهارکرد: در اجرای طرح اشتغال روستایی از صندوق توسعه ملی 45 درصد اعتبارات به بخش کشاورزی تخصیص داده شده که از این اعتبارات نیز برای تقویت ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استفاده می‌شود.


معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی افزود: برخی نهادهای کمک کننده در مناطق محروم نیز ارقام اعتبارای ارزان قیمتی را برای افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در دستور کار دارند.
کشاورز گفت: یکی از برنامه‌های مهم وزارتخانه توسعه کشاورزی حفاظتی با سه اصل تناوب کشت، حفظ باقیمانده گیاهان و انجام حداقل عملیات خاک ورزی با اولویت کشت مستقیم است. وی ضمن بازدید از دستگاه ابتکاری کشاور خمینی با عنوان چاره 32، ادامه داد: دستگاه اختراع شده توسط کشاورز نخبه خمین با عنوان سیستم حفاظت آب و خاک کشت مستقیم را انجام می‌دهد. معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: این مخترع تناوب کشت را با استفاده از این دستگاه رعایت و باقیمانده گیاهان را به منظور حاصلخیزی خاک حفظ کرده است.


کشاورز یادآور شد: آنچه برای پایداری و نگهداری و صرفه جویی در آب و افزایش تولید و بهبود خاک نیاز است درکشاورزی حفاظتی وجود دارد و هنر این نوع کشاورزی تقویت خاک است. مدیر اجرایی مزرعه آفرینش خمین نیز در حاشیه این بازدید در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: کاربرد اختراع جدید حفاظت 100 درصدی خاک بدون عملیات خاک ورزی است. محمد حسین قاسمی افزود: این سیستم در مزارع لوبیا و گندم باعث صرفه جویی در مصرف آب به میزان 50 درصد و افزایش بهره‌وری تولید از 30 تا 40 درصد می‌شود. بازدید از مزرعه کشت نشاء چغندر قند مزرعه اوقاف در اراک، مزرعه آفرینش در خمین و مزارع گندم و لوبیا در شهر قورچی باشی از توابع خمین از برنامه‌های سفر معاون وزیر کشاورزی و هیات همراه به استان مرکزی بود. شهرستان خمین از توابع استان مرکزی 72 هزار هکتار اراضی قابل کشت دارد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

تامین نیاز کشور به بذرهای اصلاح‌شده از سوی دانش‌بنیان‌ها

برداشت ۱۷۵ تن توت درختی در آذربایجان غربی آغاز شد

آغاز برداشت گندم از مزارع خراسان شمالی

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی