1396/11/2 1713

مشاورمعاونت امورآب وخاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: درصدد هستیم کمترین میزان آب را برای تولید محصولات کشاورزی استفاده کنیم و این میزان به بخش هایی اختصاص بیابد که ارزش افزوده بیشتری دارند.

مشاور معاونت امور آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی:

ضرورت مدیریت مصرف آب کشاورزی

حمیدرضا جانباز مشاورمعاونت امورآب وخاک وزارت جهاد کشاورزی، در برنامه دوباره ایران رادیو گفت‌و‌گو در خصوص توسعه، پیشرفت و آبادانی جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب اسلامی تا کنون در رابطه آب و آبرسانی، اظهار کرد: قبل از انقلاب تقریبا حدود ۲۵ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی داشتیم که این رقم در آخرین آمار در سال گذشته به ۱۱۷ میلیون تن رسیده است که این عدد حکایت از ۴ برابر شدن تولید دارد و پیش بینی می‌کنیم امسال این رقم ۵ برابر شود. وی افزود: حدود ۹۲ درصد از محصولات کشورمان از اراضی و باغات آبی به دست می آید و کمتر از ۸ درصد از باغات دیمی است این امر به دلیل آن است که ما در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار داریم و میزان بارندگی ما ۲۵۰ میلی متر است در صورتی که دیم نیازمند بارندگی ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلی متر و میزان بیشتر برای کشت‌های مختلف است.

 

مشاورمعاونت امورآب وخاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: وظیفه اصلی معاونت امور آب و خاک علاوه بر کمک به همکاران در وزارت نیرو در تامین آب، فعالیت‌های دیگری با عنوان مدیریت مصرف آب کشاورزی است که وظیفه این حوزه ارتقای راندمان آبیاری می‌باشد. جانباز ادامه داد: در برنامه اول توسعه راندمان آبیاری ۳۱,۵ درصد بوده که در حال حاضر این رقم به ۴۴ درصد رسیده است که در حدود ۱۳ درصد افزایش را در این حوزه شاهد هستیم که این رقم بسیار چشمگیر است. وی بیان کرد: در حال حاضر یک میلیون و هفتصد هزار هکتار آبیاری بارانی و قطره‌ای با مدرن‌ترین تکنولوژی روز دنیا داریم که تمام این فناوری‌ها حاصل فعالیت‌ها و اقدامات کارشناسان داخلی است از طرف دیگر چون نمی‌توان به دلیل محدودیت از آبیاری تحت فشار در همه اراضی‌ها استفاده کرد، یک میلیون هکتار از اراضی نیز تجهیز و نوسازی شده است.

 

مشاورمعاونت امورآب وخاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: اقدامات بسیار خوبی در به‌زراعی، گسترش مکانیزاسیون کشاورزی و به‌نژادی انجام شده و هرسال دهها رقم بذر جدید به بازار عرضه می‌شود و اکنون در حال رفتن به سمت کشت نشایی ذرت، چغندرقند و پنبه هستیم که تکنولوژی آن وارد شده و امیدواریم کشاورزان به بنیه اقتصادی برسند و بتوانند این ماشین‌آلات را تهیه کنند. جانباز تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است که ۵۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت گلخانه ای برود که سبزی و صیفی که آب خواه ترین مصولات هستند در اینجا تولید شوند که منابع آبی کمتری مصرف شود زیرا به دنبال آن هستیم که کمترین میزان آب را برای تولید محصولات استفاده کنیم و این میزان به بخش‌هایی اختصاص بیابد که ارزش افزوده بیشتری تولید می‌کنند.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی