علیاصغر زارعی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا هدف از تکثیر این گیاهان را در راستای تولید نهال عاری از ویروس و جلوگیری از واردات گل و گیاهان زینتی به کشور عنوان کرد. وی ادامه داد: با ایجاد این واحد ضمن جلوگیری از واردات بسیاری از ارقام گل و گیاه زینتی شناخته شده به استان، زمینه تولید چند نهال عاری از ویروس از یک پایه در محلات فراهم شده است. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تکثیر انواع پایه نهال درختان مثمر شامل گیلاس، سیب و گلابی و گیاهان زینتی از جمله گل محمدی، بنفشه آفریقایی و گل رز را از جمله محصول های تولیدی این واحد عنوان کرد و گفت: محصولات تولیدی این واحد ضمن تامین نیاز استان به سایر استان های کشور نیز ارسال می شود.
زارعی گفت: با راه اندازی این واحد تولیدی زمینه اشتغال برای ۲۰ نفر از کارشناسان حوزه تکثیر و تولید محصولات کشاورزی به صورت مستقیم ایجاد و با اقدامات صورت گرفته این مرکز امسال به عنوان کارآفرین نمونه استانی انتخاب شده است. وی از راه اندازی ۲ واحد جدید تولید گل و گیاه زینتی و پایه نهال درختان مثمر در شهرستان محلات در آینده نزدیک خبر داد و گفت: مجوز های لازم از موسسه تحقیقاتی ثبت و گواهی بذر و نهال اخذ شده و زمین مورد نیاز این واحدها واگذار شده است. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: تولید گل و گیاه زینتی و پایه نهال درختان مثمر در شهرستان محلات با راه اندازی این واحدها به یک میلیون اصله گل و گیاه و پایه نهال افزایش می یابد.
زارعی گفت: این واحدها با تکثیر و تولید ازقام جدید گل و گیاه زینتی از جمله گل شمعدانی جدید، گامبو و لیلیوم ضمن تامین گل مورد نیاز استان مرکزی و جلوگیری از واردات آن ها به کشور زمینه صادرات، ارز آوری و درآمد اقتصادی را برای استان به همراه دارد. استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند. ۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.