1396/5/9 13728

حتما شما هم انواعی از گیاهان هوازی را دیده‌اید و شگفت زده شده‌اید! نگهداری از آنها با گیاهان معمول آپارتمانی اندکی متفاوت است. چه طور گیاهان هوازی را پرورش دهیم؟

مراقبت از گیاهان هوازی

این گیاهان به خصوص برای افرادی که از پرورش گیاهان وحشت دارند مناسب هستند چرا که نگهداری بسیار آسانی دارند! بیشتر از ۶۵۰ نوع گیاه هوازی وجود دارد که می‌توانند بدون خاک رشد کنند و پرورش یابند. چرا نگهداری از گیاهان هوازی انقدر آسان است؟ آنها تمام مواد مغذی و آبی که نیاز دارند را از طریق برگ های تخصص یافته‌شان دریافت می‌کنند و از ریشه‌هایشان تنها برای چسبیدن به سنگ، تنه درخت، بوته ها و زمین استفاده می‌کنند. این گیاهان بومی مرکز و جنوب آمریکا و مکزیک، عاشق هوای گرم هستند و علی رغم بی‌توجهی شما هم به رشد خود ادامه می‌دهند.

بسیاری از گیاهان هوازی برگ‌های زیبای تسمه مانند، بلند و باریک و مثلثی شکل دارند و گل های جذاب قیفی و لوله‌ای شکل تولید می‌کنند.
چه طور گیاهان هوازی پرورش دهیم؟ هر چند که نگهداری از آنها به طرز شگفتی آوری آسان است، اما چند نکته در پرورش آنها لازم است که حتما باید رعایت کنید.

– گردش هوای همیشگی. این مورد مهمترین فاکتور برای داشتن گیاهان هوازی شاداب و سالم است.

– گیاهان هوازی به رطوبت احتیاج دارند. از اواخر بهار تا نیمه پاییز هر روز گیاهان هوازی را غبار پاشی کنید. در فصل زمستان ۱ یا ۲ بار در هفته رطوبت دهی را انجام دهید.

– در بهار و تابستان ماهی ۱ بار به گیاهان هوازی‌تان کود بدهید. از یک کود نیتروژن دار استفاده کنید و با استفاده از آن محلولی با یک چهارم غلظت نوشته شده روی بسته کود درست کنید و روی گیاهان هوازی‌تان اسپری کنید. در کل این گیاهان به کود دهی زیادی نیاز ندارند پس محلول کودی رقیقی برای آنها درست کنید.

– این گیاهان هوای گرم را دوست دارند. بیشتر گیاهان هوازی نباید در آفتاب کامل و شدید قرار گیرند. اگر گیاه هوازی که از آن نگهداری می‌کنید به طور طبیعی بر روی درختان رشد می‌کند، آن را مرطوب نگه دارید و در مکانی سایه دار قرار دهید. اگر گیاه هوازی‌تان از انواعی هستند که در طبیعت بر روی زمین رشد می‌کند مثل تیلاندسیا سایانیا یا تیلاندسیا لیندینایا، این نوع را در درون خانه در آفتاب غیر مستقیم و در بیرون از خانه در مکانی سایه دار قرار دهید.

– هیچ وقت اجازه ندهید گیاهان هوازی تان در هوای سرد قرار بگیرند در غیر این صورت به سرعت از بین می‌روند آنها را همیشه در هوای گرم نگه دارید. اگر در منطقه‌ای با آب و هوای گرم زندگی می‌کنید می‌توانید در تمام طول سال آنها را در بیرون از خانه هم پرورش دهید البته به شرطی که در زمستان‌ها از خیس شدن آنها جلوگیری کنید.
در کجا از گیاهان هوازی استفاده کنیم
گیاهان هوازی به تنهایی به عنوان یک دکور عالی قابل استفاده هستند. هم چنین می‌توان از آنها برای درست کردن تراریوم هم استفاده کرد! می‌توانید چند گونه از آنها را در یک گلدان قرار دهید. رنگ گلدان را جوری انتخاب کنید که با رنگ صورتی گل‌های گیاهان هوازی در تضاد باشد. این گیاهان به طور طبیعی برای رشد بر روی تنه درختان آدابته شده اند پس می‌توانید تعدادی از آنها را روی یک تکه چوب قرار دهید و با خزه تزیینش کنید تا هم حالتی طبیعی تر داشته باشد و هم رطوبتش تامین شود.

گونه‌های تیلاندسیا همراهان خوبی برای ارکیده‌ها هستند چرا که آنها هم به همان شرایط رشدی که ارکیده نیاز دارد، نیازمند هستند. گیاهان هوازی گزینه های بسیار محبوبی برای طراحی دکوراسیون هستند. از آنها برای تغییر حال و هوای خانه‌تان و اضافه کردن طعمی مدرن استفاده کنید!

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

تامین نیاز کشور به بذرهای اصلاح‌شده از سوی دانش‌بنیان‌ها

برداشت ۱۷۵ تن توت درختی در آذربایجان غربی آغاز شد

آغاز برداشت گندم از مزارع خراسان شمالی

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی