مسئول کمیته هواشناسی و مدیریت راهبردی بخش کشاورزی گفت: با اجرای سیستم مدیریت هوشمند در کشاورزی قزوین و پیشیابی دقیق اطلاعات، زمینه کاهش خسارات و آمادگی بهرهبرداران با تغییرات جوی فراهمشده است. مهدی مهرپویان در حاشیه بازدید کارشناسان خارجی ۱۴ کشور جهان از مرکز مدیریت راهبردی هوشمند کشاورزی اظهار کرد: مرکز مدیریت راهبردی کشاورزی جهاد کشاورزی استان قزوین از سال ۸۸ راهاندازی شده و سال ۹۲ تکمیلشده است. وی افزود: در این مرکز اطلاعات جمعآوریشده از طریق شبکه اختصاصی واردشده و با توجه به میز کارشناسی همه دادهها بررسی دقیق شده و سپس بهصورت کاربردی در اختیار بخشهای کشاورزی و زیر بخشها و درنهایت در اختیار بهرهبرداران و کشاورزان قرار میگیرد.
مهر پویان اضافه کرد: ۱۲ ایستگاه در داخل دشت قزوین و دو ایستگاه تکمیلی در اختیار این مرکز قرار دارد که بهصورت شبکه متصل هستند و از مزرعه ۳۲ پارامتر هواشناسی و ۹ پارامتر آبوخاک و در صورت نیاز تا ۴۰ نوع آفت کشاورزی مانیتورینگ شده و در اختیار قرار میگیرد. وی تصریح کرد: اطلاعات موجود درواقع پیشیابی دقیقی است که میتواند مورداستفاده در برنامهریزی کشاورزان قرار گیرد و چون بیش از ۹۵ درصد با واقعیتها منطبق است بسیار کاربردی است.
مهر پویان یادآور شد: با راهاندازی این مرکز، خدمات راهبردی و کاربردی به کشاورزان، مدیریت یکپارچه آفات و بیماریها و برنامهریزی راهبردی برای اقتصاد کشاورزی ارائه میشود. وی خاطرنشان کرد: در این طرح با ایجاد شبکه اقلیمشناسی کشاورزی و بهرهگیری از دادههای ماهوارهای برای شناخت بیشتر از گسترههای اقلیمی گوناگون و سنجش در سطح گسترده، مرکز سنجش و پردازش مدیریت راهبردی و کشاورزی هوشمند راهاندازی شده است و مسئولیت پیشآگاهی کارآمد در جهت مقابله با بحرانها و بلایای طبیعی را نیز بر عهده دارد.
مسئول مرکز مدیریت راهبردی کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: مدیریت راهبردی و کشاورزی هوشمند طرح ارزشمندی است که ما را قادر خواهد کرد تا برخی حوادث را در ابتدای طرح تا چند ساعت قبل از وقوع و در درازمدت چند روز قبل از رخداد پیشبینی کرده و برای مقابله با آن آماده شویم. وی گفت: با شکلگیری مرکز مدیریت هوشمند در کشور ضمن تبادل اطلاعات جامع و موردنیاز بخش کشاورزی میتوان سرمازدگی، خشکسالی، شاخصهای مهم کاشت، داشت، برداشت، میزان و نحوه استفاده از سموم و مبارزه با آفات را با دقیقترین موارد به کشاورزان منتقل و زمینه کاهش خسارات و آمادگی بهرهبرداران با تغییرات جوی را بهموقع فراهم کرد.
17 نفر از کارشناسان کشاورزی کشورهای هندوستان، اندونزی، مالزی، فیجی، کامبوج، مغولستان، نپال، پاکستان، فیلیپین، چین، سریلانکا، تایلند و ویتنام در سفر یکروزه به استان قزوین پس از شرکت در کارگاه مدیریت منابع آبی از موزه کشاورزی و مرکز هوشمند مدیریت راهبردی کشاورزی قزوین دیدن کردند.