1396/4/27 4935

با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور اداره جهاد کشاورزی شهرستان لنجان با انجام تحقیقات میدانی دقیق در این شهرستان به دنبال کشت جایگزین و الگوی مناسب کشت در نقاط مختلف این شهرستان است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنجان

معرفی ارقام مقاوم به خشکی برای مقابله با کم‌آبی در کشاورزی

علی همت  انصاری در کارگاه آموزشی ارقام جو و کشت جایگزین برنج در جمع روستائیان روستای کاه ریز، با اشاره به کمبود جدی آب در استان اصفهان اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود و بحران آب در استان و به طبع آن شهرستان لنجان نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، آموزشی و بهره‌مندی از روش‌های نوین در بخش کشاورزی هستیم تا بتوانیم شاهد توسعه و رشد روزافزون این بخش باشیم. وی افزود: از این رو با انجام تحقیقات میدانی دقیق در این شهرستان به دنبال کشت جایگزین و الگوی مناسب کشت در نقاط مختلف این شهرستان برخاستیم.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنجان تصریح کرد: با توجه به مشکلات کمبود آب کشاورزان باید از آب موجود با استفاده از روش‌های نوین آبیاری نهایت استفاده را انجام دهند تا در این زمینه با مشکلات جدی مواجه نشویم. وی با اشاره به اینکه محدودیت منابع آبی در کشور باعث شده سیاست های وزارت جهادکشاورزی در سال های اخیر به سمت کاهش سطح زیرکشت برنج در کشور حرکت کند، اضافه کرد: اگر محدودیت مصرف آب وجود نداشت هیچ الگویی بهتر از کشت برنج در لنجان معرفی نمی‌شد چرا که میانگین بهره‌برداری حدود ۳ هزار متر است و جمعیت کثیری از کشت برنج امرار معاش می‌کنند و از سویی نمی‌توان زمین را بدون کشت رها کرد لذا لازم است به مرور الگویی مناسب با شرایط موجود در شهرستان جایگزین کشت برنج شود تا آب کمتری مورد استفاده قرار گیرد و مردم شهرستان نیز بتوانند به راحتی امرار معاش کنند.
 
انصاری با اشاره به اینکه با تغییر الگوی مصرف باید به گونه‌ای عمل کنیم که منافع ملی و نیاز حیاتی با این کمبود آب مدیریت و تامین شود، ادامه داد: کاهش بارندگی و خشکسالی های اخیر در استان، کمبود و محدودیت منابع آب را تشدید کرده و کشاورزان باید تغییر الگوی کشت را در دستور کار قرار دهند لذا باید گفت کشت ارزن و سورگوم جایگزین مناسبی برای محصول برنج در شهرستان لنجان است. وی در پایان با اشاره به ارقام جو که سازگاری خوبی با شرایط شهرستان لنجان دارند، عنوان کرد: کاشت ارقام مختلف جو از جمله ارقام ریحان و نصرت از ارقام مقاوم می باشند که دارای عملکرد خوبی هستند و سازگاری خوبی با شرایط آب وهوایی شهرستان لنجان دارند.
 
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنجان بیان کرد: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم، و هر ساله تعدادی از این ارقام برای کشت در مناطق کم آب معرفی و توصیه می‌شوند، برگزاری این کارگاه‌ها می‌تواند در معرفی ارقام جدید متحمل به خشکی به کشاورزان تاثیرگذار بوده و در واقع با مشکل کم آبی موجود در عرصه‌ها مقابله و به تولید با کیفیت منجر شود. وی خاطرنشان کرد: محققان و پژوهشگران کشاورزی استان و شهرستان با مطالعات عملی توانسته اند ارقام مختلفی از جو تولید کنند که در مقابل کم آبی و بیماری های مهم غلات مقاوم بوده و محصول بیشتری در مقایسه با سایر ارقام دهد که توجه به این مسائل می تواند کمک شایانی به بحث کشاورزی داشته باشد
منبع
ایمنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی