1396/4/7 1637

سال گذشته استان گلستان رتبه اول خرید تراکتور، رتبه اول خرید سمپاش و رتبه دوم خرید کمباین در کشور را کسب کرد

تخصیص 62 میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در گلستان

مدیر مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان، مکانیزاسیون را مادر تمامی فعالیت ها در بخش کشاورزی دانست و گفت: سال گذشته استان گلستان رتبه اول خرید تراکتور، رتبه اول خرید سمپاش و رتبه دوم خرید کمباین در کشور را کسب کرد.
 
عید محمد فاروقی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: خط اعتباری مکانیزاسیون با هدف ارتقاء و صنعت مکانیزاسیون سازی سازمان جهادکشاورزی در سال جاری 62 میلیارد و 94 میلیون تومان تخصیص داده شد که نسبت به سال گذشته 14 درصد افزایش یافت. وی افزود: سال گذشته اعتبار بخش مکانیزاسیون استان 54 میلیارد و 200 میلیون تومان بوده است که 153 درصد از این مقدار یعنی نزدیک به 87 میلیارد تومان جذب شد. این تسهیلات در زیر پروژه های مختلف از جمله زراعت، باغبانی، دام، طیور، آبزیان و شیلات پرداخته شده است.
 
فاروقی با بیان اینکه سال گذشته گلستان از استانهای برتر در جذب اعتبار مکانیزاسیون بود، تصریح کرد: سال گذشته با خرید 1501 دستگاه تراکتور تولید داخل رتبه اول کشور را کسب کردیم. همچنین در خرید سمپاش رتبه اول و در خرید کمباین نیز رتبه دوم کشور را به دست آوردیم.
 
مدیر مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان اظهارکرد: بر اساس سیاست هایی که در این بخش صورت گرفته سعی می شود که ضمن لحاظ کردن وضع موجود مکانیزاسیون استان، شرایط مطلوب استان را طراحی کنیم و با هدف رسیدن به شرایط مطلوب در واقع بتوانیم نیازهای بخش کشاورزی استان را تامین کنیم.
 
وی گفت: با توجه به اینکه بیش از 50 درصد از کمباین های استان بیش از 20 سال عمر داشتند، برای اینکه بتوانیم در بحث نوسازی ناوگان برداشت اقدامات موثری داشته باشیم به عنوان اولویت نخست خرید کمباین در دستور کار شهرستانها قرار گرفته است.
 
فاروقی با بیان اینکه در سال جاری برنامه ریزی خرید 250 دستگاه کمباین در استان انجام شده است، عنوان کرد: خوشبختانه این امر توسط ریاست سازمان به صورت سهمیه های شهرستانی مشخص و ابلاغ شده است. وی اضافه کرد: به دنبال این کار اولویت های بعدی در این استان نوسازی ناوگان سمپاش های پشت تراکتوری و افزایش کارنده ها اعم از خطی کارها، کمبینات ها، عمیق کارها و ردیف کارها در دستور کاری بعدی ما بوده است.
 
مدیر مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: مدارک و ضوابط جهت اعطای تسهیلات به شهرستان ها ابلاغ شده تا این تسهیلات برای ماشین آلات سبک و متوسط با کارمزد 15 درصد و بازپرداخت اقساط 5 ساله و برای ماشین آلات سنگین از جمله کمباین های سنگین و تراکتورهای سنگین، با کارمزد 15 درصد و بازپرداخت اقساط 7 ساله خواهد بود.
 
فاروقی با اشاره به اینکه ماشین آلات کشاورزی در دو قالب واگذار می شوند، گفت: یک بخش از واگذاری مربوط به رانندگان حرفه ای است که داشتن گواهینامه مهارتی کمباین یا تراکتور ملاک عمل است.  شخص علاوه بر داشتن گواهینامه باید دارای سوابق تجربه کاربردی ماشین ها را داشته باشد که این امر را مرکز خدمات تایید می کند. وی افزود: بخش دیگری از واگذاری تسهیلات مربوط به افرادی است که دارای زمین زراعی هستند. حداقل هایی برای هر نوع تراکتور با توان مختلف تعریف شده است.
 
مدیر مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان مدارک مورد نیاز برای ثبت نام دریافت این تسهیلات، کپی شناسنامه، کپی کارت ملی، کپی دفترچه کشاورزی، درخواست کتبی و تهیه پیش فاکتور عنوان کرد. فاروقی ادامه داد: مدارک تکمیل شده در کارگروه شهرستانی که متشکل از مدیریت جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی است، بر اساس دستورالعمل ها و ضوابط ابلاغ شده درخواست ها مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت تایید شدن به بانک ارجاع داده می شود.
 
وی اظهار کرد: در سال جاری اعتبار خوبی برای اجرای این کار داده شده و ما آن را به صورت شهرستانی توزیع کردیم. این مقدار اعتبار کف اعتبارات است و اگر هر چقدر در شهرستان ها جذب کنند ما از اعتبارات ملی که در واقع شناور است، دوباره اعتبار می گیریم و در اختیار آنها قرار می دهیم. فاروقی یادآور شد: در سال جاری از اعتباراتی که به استان ابلاغ شده، 446 پرونده با اعتباری بالغ بر 21 میلیارد و 940 میلیون تومان به بانک کشاورزی معرفی کردیم که از این میزان 194 پرونده با اعتبار بیش از 11 میلیارد تومان مصوب شده است. 126 پرونده با اعتبار 8 میلیارد و 800 میلیون تومان پرداخت صورت گرفته است. تراکتورها، کمباین ها، ادوات و تجهیزات دنباله بند و ماشین های وارداتی عموما اقلامی هستند که تاکنون از سوی بهره برداران خریداری شده اند.
 
مدیر مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان تاکید کرد: رویکرد اصلی که در بحث مکانیزاسیون وجود دارد استفاده از فناوری های نوین است و سعی می شود برای ترویج و توسعه فناوری های نوین هم کمک ها و محرک های تشویقی قرار داده شود. خوشبختانه طی سالهای گذشنه توانستیم کمک های فنی اعتباری، تسهیلات ارزان قیمت و همچنین کمک های بلاعوض را در این مسیر سوق دهیم.
 
وی خاطرنشان کرد: به بهره برداران توسعه می شود با توجه به تسهیلاتی که در نظر گرفته شده که حدودا 5 الی 6 درصد کمتر از تسهیلات دیگر بانکی است، از این فرصت در جهت تجهیز ناوگان ماشین های کشاورزی و تجهیزات دنباله بندها استفاده کنند. فاروقی عنوان کرد: توسعه بخش کشاورزی بدون سرمایه گذاری در بخش مکانیزاسیون امکان پذیر نیست، زیرا مکانیزاسیون مادر تمام فعالیت ها است.
 
مدیر مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان در پایان گفت: معتقدیم سرمایه گذاری در بخش مکازیناسیون بیش از گذشته باز هم باید انجام شود تا بتوانیم حجم تولید را افزایش دهیم و تولید پایدار را برنامه ریزی کنیم.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برداشت ۷ کیلو زعفران در هکتار

با نهال بادام پول‌ساز و پرسود آشنا شوید

آغاز کشت بهاره «گلرنگ» در کبودراهنگ

ثبت ۲۴۲۵ شغل ایجاد شده در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سامانه رصد

اگروتوریسم در خراسان رضوی فراگیر خواهد شد

لرستان پیشرو در ایجاد خانه‌های محیط زیست

تعویق رشد رویشی محصولات کشاورزی گلستان

تجهیز ۶۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به روش‌های نوین آبیاری

صرفه جویی ۵ میلیون مترمکعب آب در راستای سازگاری با کم آبی در چهارمحال و بختیاری

پیش‌بینی تولید ۳۵۰ هزار تن گندم سال جاری در لرستان

برداشت گلچه های گلرنگ مزارع سیستان وبلوچستان از شهرستان دشتیاری

کاشت ۳۰۰ هزار اصله نهال در کرمانشاه در هفته منابع طبیعی

آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار تن کودشیمیایی بهاره در بروجرد

راه مواجهه با بحران کمبود آب استفاده از فناوری در کشاورزی

اراضی کشاورزی قزوین مجهز به سامانه نوین آبیاری می‌شود

توسعه نخلستان ها راهی مطمئن برای تجارت خرما در سیستان وبلوچستان

کشت ۵۰۰۰ بوته آناناس برای اولین بار در شهرستان زرآباد

ضدعفونی بیش از 88 هزار تن بذور غلات در همدان

صادرات بیش از ۲۳۸ هزار گلدان گل از نوشهر

کشت سیب زمینی در شهرستان خاش آغاز شد

۱۸۰ هزار تن گوجه فرنگی در بوشهر برداشت می‌شود

آزمایشگاه کشت بافت گیاهی مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان زنجان افتتاح شد

آغاز طرح ایجاد مزارع نوآوری در استان بوشهر

احداث ۳۰ هکتار باغ گل محمدی در شهرستان تفتان

لرستان قطب محصولات گلخانه‌ای خواهد شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی