1396/3/31 2095

مخابرات و دیجیتال در بخش های مختلف اقتصاد باعث دگرگونی هایی شده است؛ این درحالی است که صنعت کشاورزی از این قاعده مستثنی نخواهد بود.

با همکاری ووداکام، ایرانسل و هوآوی

کشاورزی هوشمند در آفریقا شکل می گیرد

مخابرات و دیجیتال در بخش های مختلف اقتصاد باعث دگرگونی هایی شده است؛ این درحالی است که صنعت کشاورزی از این قاعده مستثنی نخواهد بود. به گزارش ایانا از وبسایت techfinancials به گفته سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان ۳۴ درصد بالاتر از جمعیت کنونی ، یعنی حدود ۹,۱ میلیارد نفر می رسد . همچنین این سازمان اشاره می کند که برای تغذیه این میزان جمعیت ، باید مواد غذایی ۷۰ درصد افزایش یابد.  
 
بنا به اعلام سازمان ملل متحد، تقریبا بخشی از این افزایش جمعیت در کشورهای در حال توسعه ، شامل آفریقا روی می دهد. انتظار می رود بیشترین افزایش نسبی، ۱۲۰ درصد در کشورهای کمتر توسعه یافته اتفاق بیفتد. با این حال، مسئله تغذیه این جمعیت رو به رشد با تغییرات آب و هوایی که تاثیر منفی بر امنیت غذایی قاره می گذارد، تشدید می شود. در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، به عنوان مثال، کشاورزی هنوز به نیروی کار وابسته است.
 
این درحالی است که باید دگرگونی درا ین بخش اتفاق بیفتد. بنابراین آزمایشگاه هوآوی Huawei X Labs)۱) به تازگی طی گزارشی اعلام کرد، که پتانسیل اپراتورهای مخابراتی به گونه ای است که می توانند از طریق کشاورزی هوشمند به افزایش کارایی و بهره وری کشاورزان کمک کنند.
 
در این گزارش به فرصت های قابل توجه برای اپراتورهای مخابراتی در راستای ارائه خدممات اینترنت اشیاء به کل زنجیره ارزش کشاورزی اشاره شده است. با توجه به گزارش Huawei X Labs، این درحالی است که تخمین زده می شود که بازار اپراتورهای مخابراتی در بخش کشاورزی تا سال ۲۰۲۰ به ۲,۹ میلیارد دلار برسد.
 
نمودار بازار کشاورزی هوشمند (عکس: Huawei)
 
از عوامل کلیدی برای پذیرش این بازارها توسط جوامع می توان به توسعه روابط محلی، درک متقابل، راه حل های آزمایشی و یک محیط نظارتی مناسب اشاره کرد. تحکیم عناصر می تواند به ارایه بازار و ارقام محصولات و بهینه سازی ارزش بالقوه کمک کند. آزمایشگاه هوآوی X ، برآورد کرد، کل بازار مخابراتی کشاورزی در منطقه خاور میانه، آفریقا در سال ۲۰۱۵ به ۱,۶ میلیارد دلار رسید و پیش بینی می شود که این میزان به ۳,۲ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۰ برسد.
 
بازار مخابراتی کشاورزی (عکس: Huawei)
 
این گزارش می گوید، اپراتورهای مخابراتی می توانند جهان را در مقابله با چالش تغذیه جمعیت ۹,۵ میلیارد نفری، تا سال ۲۰۵۰ کمک کنند. "این پتانسیل در برنامه های هوشمند کشاورزی مانند هواپیماهای بدون سرنشین، کشاورزی دقیق، نظارت بر دام، سیستم های پرداخت، و پلت فرم های اطلاعات کشاورزی و معاملاتی وجود دارد. با این حال، برای ارائه فرصت ها، حمایت جمعی و همه ذینفعان را می طلبد." با این حال، گزارش نشان می دهد که مسئله ارتباط همچنان یک مانع اصلی برای کشاورزی هوشمند در اتصال خدمات کشاورزی است. 
 
موانعی که که در زمینه کشاورزی هوشمند باید برطرف شود ، شامل هزینه توسعه و نگهداری خدمات، نبود استانداردهای صنعت برای برنامه های کاربردی مدیریت داده ها و ماهیت پراکندگی بخش ها در کشاورزی است. 
 
همچنین این گزارش به اینترنت اشیا از نوع (narrowband IoT (NB-IoT اشاره می کند، که می تواند به عنوان پشتوانه ای قوی در حمایت از استاندارهای جهانی به شیوه اتصال ۲(LPWA) به کار رود؛ به گونه ای که این روش می تواند ارتباط انواع اشیا را به اینترنت با در نطر گرفتن کارایی، هزینه پایین، اتصال امن، و عمر طولانی باتری، فراهم کند.
 
این درحالی است که سنسورها می توانند اطلاعات را در زمان واقعی درباره ارزیابی خاک، محصولات کشاورزی و هوا ، پیش بینی الگوهای آب و هوایی و نظارت بر تجهیزات و وسایل نقلیه ارائه کنند. ووداکام۳ (VODACOM) و ایرانسل همراه با هوآوی، برای راه اندازی اینترنت اشیا (NB-IoT) همکاری می کنند.
 
NB-IoT، یک تکنولوژی جدید است که با استفاده از اینترنت اشیا به گونه ای کارآمد تر برای اتصال اشیاء به کار می رود به طوری که عمر باتری طولانی می شود و برای اتصال به اینترنت از طریق ارتباط گوشی همراه بهره می برد. این درحالی است که ایرانسل و هوآوی به تازگی با همکاری یکدیگر به راه اندازی راه حل اندازه گیری هوشمند میزان آب ، نخستین اینترنت اشیا (IoT-NB) در آفریقا اقدام کرده اند. این موارد به ایرانسل برای توسعه خدمات اش در زمینه اینترنت اشیا IoT-NB برای ایجاد بازارهای جدید کمک می کند. همچنین ایرانسل در نظر دارد تا فناوری LPWA را در نیجریه تا پایان سال ۲۰۱۸ و در کامرون، ساحل عاج، غنا، اوگاندا و زامبیا تا سال ۲۰۱۹ راه اندازی کند.
 
ایرانسل در حال حاضر به استقرار راه حل اینترنت اشیا در زمینه کشاورزی هوشمند در آفریقا روی آورده است. در سال ۲۰۱۶ راه حل های ردیابی دام را برای کمک به نظارت و ردیابی گاو گله داران در نیجریه فراهم کرد. دستگاه فناوری اطلاعات که با انرژی خوشیدی کار می کند می تواند در زمینه ردیابی و موقعیت گاو، فرستادن پیغام اضطراری در زمان خطر، به کار رود. این وسیله با استفاده از فناوری GPS به ردیابی محل گاو و محل جغرافیایی برای چرای دام اقدام می کند. این درحالی است که این اپراتور مخابراتی در زمینه کشاورزی هوشمند و برنامه ریزی برای توسعه بیشتر راه حل های دیگر ی هم دارد.
 
همچنین ووداکام در زمینه ارتباط میان کشاورزان راه حلی مبتنی بر تلفن همراه برای کسب و کار کشاورزی و تعامل و داد و ستد با کشاورزان خرده پا راه اندازی کرده است . سرمایه گذاری مشترک طی بیش از سه سال در حدود ۲۱R (راند: واحد پول آفریقای جنوبی) میلیون برآورده شده است، گفتنی است پلت فرم "Connected Farmer"، یک پلت فرمی مبتنی بر وب از نوع ۴(cloud-based) و نرم افزارهای تلفن همراه ارایه شده که امکان ارتباط هزاران کشاورز خرده پا را به زنجیره ارزش کشاورزی برای دسترسی به اطلاعات، خدمات، و بازار فراهم می کند.
 
کیو هنگ، رئیس عملیات بازاریابی HUAWEI WIRELESS SOLUTION گفت: "ارتباط، جمع آوری وتجزیه و تحلیل داده در زمان واقعی از طریق برنامه های اینترنت اشیا و قابل اعتماد برای به حداکثر رساندن بازده و کاهش هزینه ها به یک نیاز مهم برای کشاورزان تبدیل شده است." وی افزود:"در نظر داریم با نوآوری مشترک توسط اپراتورهای مخابراتی، بتوانیم به پیاده سازی راه حل های هوشمند اینترنت اشیا و به ایجاد مزرعه متصل (connected farm) به عنوان یک واقعیت دست یابیم." 
 
پی نوشت:
۱- Huawei X Labs :یک پلت فرم تحقیقات جدید که اپراتورها، شرکای صنعتی و رهبران صنعت به طور مشترک در زمینه کاوش برای برنامه های کاربردی اینده تلفن همراه، نوآوری در کسب و کار و فناوری، و تبلیغ یک اکوسیستم صنعت باز همکاری می کنند.
 
۲- (low-power wide area (LPWA :یک فن آوری بی سیم که برای اتصال دستگاه ها به صورت پهنای باند کم، با تمرکز بر بهره وری انرژی انجام می شود.
 
۳-شرکت مخابراتی آفریقایی است، که دفتر مرکزی ان در Midrand افریقای جنوبی قرار دارد.
 
۴- معماری داده در یک چرخه محاسباتی در یک مرکز داده اتفاق می افتد. جایی که تمام اجزای برنامه Cloud application توسط یک برنامه پیچیده پشتیبانی می شود تا به روز بودن، امنیت و یکپارچگی شان با سیستم های دیگر تضمین شود.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی