1396/2/31 534

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان از آغاز برداشت گل محمدی از مزارع و باغ‌های این استان از جمله از باغات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خبر داد.

آغاز برداشت گل‌محمدی در سمنان

دکتر دزیانیان با اعلام این خبر اظهار کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان که در شاهرود مستقر است، با مشارکت دانش‌آموزان دختر کاردانش رشته کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و با همراهی مربی و مسئولان این مراکز کار برداشت گلبرگ‌های گل محمدی از باغ الگویی مرکز را آغاز کرد. وی با اشاره به اهمیت کشت این گیاه در منطقه افزود: کشت این گیاه در این مرکز با ارقام مناسب امسال به پنج هکتار گسترش یافت.
 
رئیس مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان ادامه داد: با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک ایران و کمبود منابع آبی در استان، تغییر الگوی کشت یک راهکار اساسی برای اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی است. وی خاطرنشان کرد: با تغییر الگوی کشت در استان از محصولاتی که به آب زیاد در طول دوره رشد خود نیازمند هستند به سمت محصولات با مقاومت بالاتر نسبت به کم آبی و محصولاتی که سازگاری بیشتری با شرایط اقلیمی و منطقه ای استان دارند و همچنین دارای مزیت اقتصادی نیز هستند، رفته و از این طریق گامی در جهت مدیریت صحیح منابع آبی و افزایش بهره‌وری آن در استان برداشته شده است.
 
دزیانیان با بیان اینکه یکی از محصولات مهم در تغییر الگوی کشت گل محمدی است اضافه کرد: با کشت و کار این محصول کشاورزی در مناطقی که با محدودیت آب مواجه‌اند، می‌توان به افزایش بهره‌وری آب و توسعه پایدار بخش کشاورزی در استان کمک کرد. وی از گل‌محمدی به عنوان محصولی سودآور برای کشاورزان نام برد و اظهار کرد: به طور متوسط در هر هکتار گل محمدی در کشورمان براساس آمار سال زراعی قبلی ۲ و ۲ تن گل جمع‌آوری و برداشت می‌شود و از تقطیر هر ۲ و ۲ تن گل محمدی حدود یک کیلوگرم اسانس که از گرانترین اسانس های گیاهی به شمار می رود، به دست می آید. این استاد دانشگاه یادآوری کرد: هر یک لیتر اسانس گل محمدی ۱۸ هزار دلار معادل ۶۵ میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

لزوم ترویج روش مبارزه غیر شیمیایی و بدون مصرف سم به کشاورزان

سالانه ۲۰ میلیون تُن محصولات علوفه ای در کشور تولید می‌شود

نمایشگاه و جشنواره ارگانیک ایران تهران 98 دوازدهمین دوره

مسابقه دانشجویی با محوریت کشاورزی ارگانیک و شهری

برداشت ۴۸ تن شلتوک ارگانیک از روستاهای محدوده منطقه آزاد انزلی

پرورش بوقلمون ارگانیک در دانشگاه تبریز

"بیوره" چیست و چه عوارضی دارد؟

نود درصد زعفران جهان در ایران تولید می‌شود

پرورش کرم ابریشم در استان تهران احیا شد

طرح فراز؛ داربستی کردن باغهای انگور در ملایر

احداث اولین بازار بزرگ گل و گیاه در محدوده سرخه حصار

صادرات شلتوک خوزستان آزاد شد

قارچ شیتاکه (Shiitake) چیست

سرمازدگی پاییزه در کمین باغ‌ها و مزارع

تبدیل پسماند کشاورزی به علوفه؛ تجارتی جدید و سودآور

آشنایی با درخت زیبای نمدار یا تیلیا

مورینگا، گز روغن؛ معجزه طبیعت

آسیا و اقیانوسیه تحت تاثیر تغییرات اقلیم و ناامنی غذایی

سهم ایران از تجارت جهانی زعفران کمتر از ۱۰ درصد است

آغاز طرح پایش اراضی کشاورزی روستاهای ورامین

پیش‌بینی تولید ۴۰۰۰ تن عسل در همدان

برگزاری دومین کنفرانس بین‌المللی گل محمدی در آبان

نشست تخصصی گیاهان دارویی و قارچ‌های کوهی در کاشان

گوگل به هوش مصنوعی بو کشیدن یاد می‌دهد!

ارائه آموزش های نوین باغداری اولویت جهاد کشاورزی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی