1401/5/3 890

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از کشت محصول سویا در استان خبر داد.

کشت سویا موجب خوداتکایی در تولید روغن و تامین زنجیره غذایی دام می‌شود


معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از کشت محصول سویا در استان خبر داد و گفت: هدف توسعه محصول سویا این است که در تولید روغن و تولید کنجاله‌های سویا به عنوان یکی از مهم‌ترین زنجیره نهاده‌های دامی و طیور که سالانه مقدار زیادی وارد کشور می‌شود، افزایش خوداتکایی داشته باشیم.

تورج نوروزی در گفت ‌و گو با ایسنا اظهار کرد: کشت محصول سویا در گذشته در استان انجام می‌شد و به شکل بسیار خوبی توسعه پیدا کرده بود اما به دلایلی کشت این محصول در استان متوقف شد. یکی از دلایل توقف کشت محصول سویا در استان واردات، ارزش قیمتی و درآمدی آن نسبت به سایر محصولات و دلیل دیگر محدودیت در کشت ارقام بوده است که در حال حاضر در بحث ارقام گشایش‌هایی انجام شده است و در زمینه قیمت هم شرایط بهتری وجود دارد.

وی افزود: علاوه بر آن دولت در ازای کشت هر هکتار سویا حدود سه تا شش میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به کشاورزان پرداخت می‌کند. در حال حاضر در مراحل پایانی کشت محصول سویا هستیم و کشاورزانی که این محصول را در استان کشت کنند می‌توانند از مشوق‌های بلاعوض دولتی استفاده کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه در سال جاری تاکنون حدود ۳۵ هکتار محصول سویا کشت شده است، عنوان کرد: کشت این محصول در سال جاری بیشتر الگویی و آموزشی است و کشت از نیمه دوم تیرماه آغاز و تا پایان هفته جاری به پایان می‌رسد و به عنوان یک محصول استراتژیک و کم آب‌بر می‌تواند جایگزین محصولات پرآب مثل برنج شود.

نوروزی با بیان اینکه محصول سویا در زمینه تامین روغن و خوراک دام و طیور به عنوان مهم‌ترین زنجیره مواد غذایی است، تصریح کرد: در داخل کشور مشکلاتی در زمینه تولید این محصول وجود داشته و واردات آن به کشور نیز مسائل و هزینه‌های ارزی زیادی بر کشور تحمیل می‌کند. به این خاطر مجبور به خوداتکایی در تولید دانه‌های سویا هستیم و باید در این زمینه تلاش کنیم.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت بسیار بالایی در کارخانجات روغن‌کشی استان وجود دارد و در این زمینه هیچ مشکلی نداریم، اظهار کرد: در خصوص تولید دانه سویا که محدودیت‌های خاص خود را دارد، اقدامات خوبی هم در زمینه ارقام، شیوه‌های کشت و ادوات کشت انجام شده است و ما امیدوار هستیم که در آینده در زمینه کشت این محصول به رونق خیلی خوبی برسیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه کشت دانه سویا سبب اصلاح خاک زراعی و پایداری تولید محصول کشت شده بعد از آن می‌شود، گفت: هدف کشت این محصول تامین روغن و خوراک دام و طیور و دیگری تاثیر بسیار خوب دانه سویا به عنوان یک گیاه در خانواده بغولات است و همچنین سویا تاثیر بسیار خوبی در تولید گندم خواهد داشت. به این جهت تاکید ما بر توسعه کشت سویا در استان است.

نوروزی با اشاره به اینکه مشکلاتی در کشت محصول سویا وجود داشت و کشاورزان به سختی می‌پذیرفتند که این محصول را کشت کنند، تصریح کرد: به این دلیل کشت سویا را با سطوح کم آغاز کردیم که برای کشاورزان هم الگویی کیفی و هم آموزشی باشد و بتوانیم در سال‌های آینده کشت این محصول را در سطوح وسیع‌تری انجام دهیم.

وی با بیان اینکه سویا در شهرستان‌های شوش، اندیمشک، دزفول و شوشتر کشت می‌شود، گفت: هدف توسعه محصول سویا این است که در تولید روغن و تولید کنجاله‌های سویا به عنوان یکی از مهم‌ترین زنجیره نهاده‌های دامی و طیور که سالانه مقدار زیادی وارد کشور می‌شود، افزایش خوداتکایی داشته باشیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در خصوص نیاز استان به بذر سویا، عنوان کرد: به طور میانگین ۱۰۰ تا ۱۲۰ کیلوگرم بذر در هر هکتار مصرف می‌شود و در حال حاضر بذر سویا در استان تامین شده است و این مساله در آینده به تشویق کشاورزان به کشت این محصول منجر می‌شود.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی