1398/12/14 282

توصیه‌های غذایی فائو برای مقابله با ویروس کووید ۱۹ (کرونا)

توصیه‌های غذایی فائو برای مقابله با کرونا


از اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹ که نخستین مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در چین تایید شد تا به امروز ویروس کرونای عامل این بیماری به کشورهای زیادی از جهان گسترش پیدا کرده و این اپیدمی علاوه بر تاثیری که روی سلامت انسان داد، پرسش‌های جدی را درباره تاثیرش بر سلامت غذا، عرضه کشاورزی و تقاضا برانگیخته است.

با این حال کارشناسان در این زمینه نظرات محتاطانه‌ای داشته و اظهار کرده‌اند که ارزیابی تاثیر شیوع بیماری کووید ۱۹ روی بخش کشاورزی و غذا هنوز زود است و هر گونه اظهارنظری در این زمینه، در حد گمانه‌زنی خواهد بود. با توجه به شیوع ویروس کرونا، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به مردم پنج توصیه در استفاده از گوشت و محصولات دامی ارایه کرده است:

- اگرچه منبع ویروس عامل بیماری کووید ۱۹ احتمالا از حیوان بوده اما شیوع و گسترش فعلی این اپیدمی به دلیل انتقال از انسان به انسان است.

- مصرف گوشت دام سالم که به طور کامل پخته می شود، مطمئن بوده و خطری ندارد.

- مردم نباید با گوشت حیوانات وحشی یا دام بیمار که به دلایل نامعلوم تلف شده است، تماس داشته، فروخته، آماده یا مصرف کنند.

- گوشت خام حیوانات وحشی یا غذاهای خامی که از خون حیوانات وحشی تهیه شده است نباید مصرف شود. این شیوه های مصرف، مردم را در خطر بالای ابتلا به آلودگیهای مختلف قرار می دهند.

- تلف شدن دامها به دلایل غیرمعمول باید به مقامات بهداشت دام گزارش شود.

فائو به ترویج آگاهی از بیماریهای قابل انتقال میان انسان و دام را ترویج کرده و سابقه طولانی در کاهش ریسک‌های مربوط به خط و ترویج تولید و مصرف مواد غذایی سالم دارد.

در حالی که برخی از کشورها برای محدود کردن سرعت شیوع بیماری کووید ۱۹ به فکر محدودیت جابجایی مردم هستند، این اقدام تاثیرات اجتماعی-اقتصادی قابل ملاحظه‌ای روی معاش مردم به خصوص اقشار آسیب پذیر خواهد داشت. چنین اقداماتی ممکن است زنجیره تامین را تا حدودی مختل کند. در چنین وضعیتی فائو روی اقداماتی برای تعدیل تاثیر این اپیدمی روی کشاورزان کوچک‌تر کار می‌کند و با شرکای خود شامل سازمان جهانی بهداشت، سازمان جهانی بهداشت دام و وزارت کشاورزی و امور روستایی چین برای شناسایی حیوانات میزبان این ویروس همکاری نزدیکی دارد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

یکسال در میان کلزا و گندم بکارید

حذف آفات باغات با فرومون‌های جنسی حشرات

ردیابی ویروس‌ها و سالم‌سازی پایه و ارقام زردآلو

لایروبی انهار نخلستان‌های شادگان

کارلا یا خربزه تلخ؛ گیاه ضد دیابت

سایه سنگین «سوسک حنایی» بر نخلستان‌های جنوب کرمان

آفت زدایی بیش از ۱۸ هزار هکتار از مزارع غلات ارومیه علیه سن گندم

بایدها و نبایدهای استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در کشاورزی

کارگاه آموزشی باغ انگور

احداث نخستین نهالستان مدرن تولید توت نوغان کشور در قائم‌شهر

از کشت گلخانه‌ای بدون خاک چه می‌دانید؟

محصولات ارگانیک را چگونه بشناسیم

وبینار آشنایی با بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار می‌شود

افتتاح ۲۵۲ پروژه به مناسبت هفته جهادکشاورزی

پسیل پسته و راه‌های مقابله با آن

۹۰ هزار هکتار از اراضی و باغات استان کرمان مجهز به سیستم آبیاری نوین و تحت فشار

روز جهانی محیط‌زیست ۲۰۲۰ در سایه کرونا

تهیه پروتئین از ضایعات هسته پرتقال

نحوه صحیح شستن و ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات

سماق گیاهی ضد درد و اضطراب

کدو تخم کاغذی و خواص درمانی آن

ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا

توصیه به کشاورزان برای مقابله با آفت بذر کلزا

انجام نشاء مکانیزه در ۸۰ درصد از شالیزارهای گیلان

صادرات حنای ارگانیک دلگان به فرانسه

اگرونیک در شبکه های اجتماعی