1398/12/14 888

توصیه‌های غذایی فائو برای مقابله با ویروس کووید ۱۹ (کرونا)

توصیه‌های غذایی فائو برای مقابله با کرونا


از اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹ که نخستین مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در چین تایید شد تا به امروز ویروس کرونای عامل این بیماری به کشورهای زیادی از جهان گسترش پیدا کرده و این اپیدمی علاوه بر تاثیری که روی سلامت انسان داد، پرسش‌های جدی را درباره تاثیرش بر سلامت غذا، عرضه کشاورزی و تقاضا برانگیخته است.

با این حال کارشناسان در این زمینه نظرات محتاطانه‌ای داشته و اظهار کرده‌اند که ارزیابی تاثیر شیوع بیماری کووید ۱۹ روی بخش کشاورزی و غذا هنوز زود است و هر گونه اظهارنظری در این زمینه، در حد گمانه‌زنی خواهد بود. با توجه به شیوع ویروس کرونا، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به مردم پنج توصیه در استفاده از گوشت و محصولات دامی ارایه کرده است:

- اگرچه منبع ویروس عامل بیماری کووید ۱۹ احتمالا از حیوان بوده اما شیوع و گسترش فعلی این اپیدمی به دلیل انتقال از انسان به انسان است.

- مصرف گوشت دام سالم که به طور کامل پخته می شود، مطمئن بوده و خطری ندارد.

- مردم نباید با گوشت حیوانات وحشی یا دام بیمار که به دلایل نامعلوم تلف شده است، تماس داشته، فروخته، آماده یا مصرف کنند.

- گوشت خام حیوانات وحشی یا غذاهای خامی که از خون حیوانات وحشی تهیه شده است نباید مصرف شود. این شیوه های مصرف، مردم را در خطر بالای ابتلا به آلودگیهای مختلف قرار می دهند.

- تلف شدن دامها به دلایل غیرمعمول باید به مقامات بهداشت دام گزارش شود.

فائو به ترویج آگاهی از بیماریهای قابل انتقال میان انسان و دام را ترویج کرده و سابقه طولانی در کاهش ریسک‌های مربوط به خط و ترویج تولید و مصرف مواد غذایی سالم دارد.

در حالی که برخی از کشورها برای محدود کردن سرعت شیوع بیماری کووید ۱۹ به فکر محدودیت جابجایی مردم هستند، این اقدام تاثیرات اجتماعی-اقتصادی قابل ملاحظه‌ای روی معاش مردم به خصوص اقشار آسیب پذیر خواهد داشت. چنین اقداماتی ممکن است زنجیره تامین را تا حدودی مختل کند. در چنین وضعیتی فائو روی اقداماتی برای تعدیل تاثیر این اپیدمی روی کشاورزان کوچک‌تر کار می‌کند و با شرکای خود شامل سازمان جهانی بهداشت، سازمان جهانی بهداشت دام و وزارت کشاورزی و امور روستایی چین برای شناسایی حیوانات میزبان این ویروس همکاری نزدیکی دارد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

افزایش ۷ برابری مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در کشور

پیش‌بینی برداشت ۷۰۰ تن گل‌محمدی در همدان

تولید سیستم آبیاری هوشمند برای حل مشکلات حوزه کشاورزی

نشاء مکانیزه برنج در ۴۵ درصد از شالیزارهای گیلان

توسعه سیستم های کشاورزی با تاکید بر نظام دانش و اطلاعات کشاورزی

"مزرعه زعفران شاهرود" مزرعه نوآور کشوری شد

آغاز برداشت زردآلو در سیستان و بلوچستان

راه‌اندازی بزرگترین نهالستان کشور در کشت و صنعت مغان

سیب پاک بدون باقیمانده سم و کود در مقیاس انبوه تولید شد

احداث ۵ شهرک گلخانه‌ای در گیلان

توسعه حوزه بذر و نهال با ایده‌های نوآورانه

توزیع نهال رایگان جهت اجرای پروژه‌های احیایی در جنوب کرمان

کشت مکانیزه ۱۰۰ درصد مزارع ذرت علوفه‌ای در تایباد

افتتاح و بهره برداری ۲ واحد فرآوری سیب زمینی در همدان

60 درصد کشت برنج مازندران به شکل مکانیزه است

آغاز برداشت مزارع گندم و کلزا در جیرفت

افزایش تولید و فروش بهار نارنج در گیلان

پیش بینی حدود ۲۰۰۰ تن تولید کلزا در خراسان شمالی

صرفه‌جویی ۱۰ میلیون مترمکعبی آب در کشاورزی یزد

گسترش کشت‌های گلخانه‌ای در نهاوند برای مقابله با خشک‌سالی

توسعه کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی با توزیع نهاده های ارزان قیمت

برآورد کشت ۲۶ هزار هکتار ذرت‌دانه‌ای در کرمانشاه

راه‌های رسیدن به کشاورزی تجاری چیست؟

4000 هکتار از مزارع کرمانشاه زیر کشت گیاهان دارویی رفته است

برداشت کلزا در جنوب کرمان آغاز شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی