1398/2/21 2704

تا پایان ۱۱ ماهه پارسال، ۱۹۵ هزار و ۶۹۲ تن سیب‌زمینی که در صدر آب‌برترین محصولات کشاورزی قرار دارد و بازار داخلی آن طی مدت اخیر با افزایش قیمت مواجه شده، صادر شده است. همچنین در این مدت نزدیک به ۳۲۷ میلیون دلار برای واردات موز ارز از کشور رفته است.

به گزارش ایسنا:

میزان صادرات و واردات برخی ارقام میوه در سال ۹۷

در ماه‌های گذشته کمبود برخی کالاهای اساسی در بازار و افزایش ناگهانی قیمت آنها مسأله‌ای بوده که به کرات شاهد آن بوده‌ایم، مسأله‌ای که به گفته برخی فعالان اقتصادی ناشی از صادرات این محصولات بوده است. اهمیت این مساله در این نکته است که اقلامی اساسی چون سیب‌زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و امثال آنها بخش عمده‌ای از سفره طبقات ضعیف‌تر را تشکیل می‌دهند که در صورت صادرات گسترده آنها قیمت این محصولات در بازار داخلی رو به افزایش می‌گذارد. از سوی دیگر این گونه اقلام، محصولاتی کشاورزی هستند که با توجه به اقلیم خشک ایران آب زیادی مصرف می‌کنند و به دلیل خام بودن، صادرات آنها ارزآوری و افتخار چندانی نصیب کشور نمی‌کند.

 

صادرات ۴۹ میلیون دلاری بادمجان

مطابق آمارهای گمرک ایران، تا ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۷ معادل ۱۹۵ هزار و ۶۹۲ تن سیب‌زمینی از گمرکات ایران خارج شده است. این حجم ۲۰۲ میلیون و ۹۱۳ هزار دلار معادل ۱,۳۲۶ میلیارد تومان بوده است. همچنین میزان صادرات بادمجان در این مدت حدود ۱۴۰ هزار و ۸۴۱ تن معادل ۴۹ میلیون و ۳۶۱ هزار دلار، برابر با ۳۸۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است. صادرات گوجه‌فرنگی تازه یا سرد کرده نیز در همین مدت ۵۷۲ هزار و ۸۵۵ تن بوده که معادل ۲۴۴ میلیون دلار به ارزش ریالی ۱۳۶۹ میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان است.

 

صادرات ۳۴۲ هزار تن پیاز!

تا بهمن ماه سال گذشته همچنین ۵۸ هزار تن "کاهو کروی" به ارزش ۲۰ میلیون و ۱۲۵ هزار دلار معادل ۱۱۸ میلیارد تومان صادر شده است. "کاهو تازه یا سرد کرده" نیز به میزان ۶۵ هزار تن معادل ۱۷ میلیون و ۳۱۴ هزار دلار به ارزش ریالی ۸۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان صادر شده است. اما صادرات گروه کالایی "پیاز و موسیر" که در ماه‌های بعد از عید دچار افزایش قیمت در بازار شده است تا پایان بهمن ماه سال گذشته معادل ۱۲۴ میلیون دلار و به میزان ۳۴۲ هزار و ۶۷۱ تن بوده است.

 

۳۲ میلیون دلار پول برای واردات کاکائو

اما در کنار آمار صادرات این اقلام که برخی از آنها جزو اقلام اساسی در سفره طبقات پایین‌تر به آمار برخی محصولات کشاورزی وارداتی نیز اشاره می‌کنیم. برابر با آمارهای گمرک ایران، میزان واردات موز تا پایان بهمن ماه سال گذشته ۳۹۰ هزار و ۲۷۸ تن معادل ۱۳۶۶ میلیارد و ۶۱۸ میلیون تومان و به ارزش دلاری ۳۲۶ میلیون و ۷۸۳ هزار دلار بوده است. تا پایان بهمن‌ماه پارسال ۸۱۵۲ تن "دانه کاکائو کامل یا خرد شده، خام یا بو داده" نیز به ارزش ۳۲ میلیون و ۷۶۳ هزار دلار معادل ۱۳۶ میلیارد تومان به کشور وارد شده است.

 

واردات ۱۳.۵ میلیون دلاری پوره موز، پشن فروت، لیپی و آناناس

در این مدت همچنین "پوره موز، انبه، پشن فروت، لیپی و آناناس و آب میوه تغلیظ شده، انبه، گواوا و…" به میزان ۱۰ هزار و ۸۰۴ تن و به ارزش ۱۳ میلیون و ۵۲۶ هزار دلار معادل ۵۷ میلیارد و ۳۲۶ میلیون تومان وارد شده است. در همین طیف از اقلام غیرضروری می‌توان به "آب پرتقال یخ زده و یخ نزده تخمیر نشده و اسانس‌ها" اشاره کرد که به میزان ۳۳۹۵ تن معادل هفت میلیون و ۴۷۱ هزار دلار به ارزش ریالی ۳۱ میلیارد و ۲۸۱ میلیون تومان وارد شده است.

 

به گزارش ایسنا، این صادرات و واردات در حالی است که وزیر اقتصاد اواخر سال گذشته با بیان اینکه تنها حدود هشت میلیارد دلار از ارزهای صادراتی به کشور بازگشته است، گفت که " از این رقم ۶.۵ میلیارد دلار آن مربوط به پتروشیمی‌ها و عرصه‌های فولادی است". این یعنی بخش عمده‌ای از فرارهای ارزی صادرکنندگان در حوزه‌هایی غیر از حوزه‌های پتروشیمی و فولادی اتفاق می‌افتد و ارز حاصل از صادرات این محصولات علاوه بر مصرف منابع کشور و آب گران‌بها، هنوز به درستی به کشور بازنگشته است.

منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی