1397/4/6 1770

خرفه گیاهی است با خواص فراوان. این ابرگیاه خواص آنتی اکسیدانی فوق العاده‌ای دارد، ضدالتهابی قوی است و در یونان باستان یا در طب سنتی چینی به خاطر خاصیت ادرارآوری، ملینی و همچنین تصفیه کنندگی استفاده زیادی از آن شده است.

خواص و فواید گیاه خرفه


Common Purslane

Portulaca oleracea
 

تبیان: از نظر کارشناسان زیادی خرفه یک ابرگیاه است و ارزش غذایی بالایی دارد. این گیاه خواص دارویی دارد و می‌توان از آن بهترین استفاده را برد. برای بهره‌مندی از خواص فوق‌العاده این گیاه لازم است که در حین کشت آن را در منطقه‌ای تمیز و عاری از آلودگی کاشت. البته خرفه گیاهی خودرو نیز محسوب می‌شود و در یونان باستان یا در طب سنتی چینی به خاطر خاصیت ادرارآوری، ملینی و همچنین تصفیه کنندگی استفاده زیادی شده است. در این مطلب بیشتر در خصوص خواص این گیاه درمانگر صحبت می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

 

خرفه در یک نگاه
سال‌ها پیش گیاه خرفه به عنوان علف هرز تلقی می‌شد که در هر کوی و برزنی می‌روید. حتی کشاورزان نیز روی خوش به این گیاه نشان نمی‌دادند چون این تصور وجود داشت که خرفه به محصول آسیب می‌زند. با این حال، این گیاه که گل‌های زرد و صورتی دارد جایگاه خود را پیدا کرده و خواص و ارزش غذایی آن کشف شده است. امروزه خرفه به عنوان یک ابرگیاه مفید و در دسترس معرفی می‌شود و شما می‌توانید آن را همانند سبزی‌های دیگر مصرف کنید. نکته مهم اینکه این سبزی پرخاصیت بسیاری از مشکلات مربوط به سلامتی را برطرف می‌کند.

 

 

ترکیبات خرفه را بشناسید
خرفه سرشار از ویتامین‌های A، گروه B و ویتامین C است. این گیاه از مواد معدنی مفید نیز بی بهره نبوده و دارای ترکیباتی مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن، زینک، سلنیوم و غیره است. علاوه براین خرفه و به خصوص تخم آن یکی از گیاهان سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 محسوب می‌شود. گیاه خرفه حاوی میزان زیادی موسیلاژ (نوعی فیبر)، آنتی اکسیدان فلاوونوئید و فیتواستروژن ها است. البته خواص آن به همین‌جا ختم نمی‌شود زیرا دارای ترکیبات مفید دیگری مانند اسیدسیتریک یا اسیدمالیک نیز هست. اگر از بی‌خوابی رنج می‌برید و مکمل ملاتونین مصرف می‌کنید نیز بدانید که خرفه به طور طبیعی حاوی هورمون ملاتونین است. گفتنی است که این هورمون به تنظیم چرخه خواب و بیداری کمک می‌کند.

 

گیاه خرفه در خدمت سلامتی
خرفه خواص زیادی دارد که برای بدن مفید است. در ادامه به چند مورد از فواید خرفه اشاره می‌کنیم: خرفه به دلیل دارا بودن موسیلاژ، اسیدهای چرب امگا 3 و مواد معدنی فراوان خواص ضدالتهابی بالایی دارد. بنابراین برای درمان دردها و ناراحتی‌های روزمره مؤثر عمل می‌کند. این سبزی به‌ویژه برای افرادی که از ناراحتی‌های دستگاه ادراری و گوارشی رنج می‌برند بسیار مفید است. گیاهان کمی وجود دارند که به اندازه خرفه سرشار از آنتی اکسیدان باشند. ویتامین‌های C و E، فلاونوئیدها، آلکالوئیدها، بتاکاروتن‌ها یا گلوتاتیون‌های موجود در گیاه خرفه به مقابله با رادیکال‌های آزاد کمک کرده و از پیری زودهنگام سلولی پیشگیری به عمل می‌آورد. در نتیجه اگر می‌خواهید پوستتان جوان‌تر بماند و یا انواع بیماری‌ها از شما دور باشد از این سبزی پرخاصیت غافل نشوید.
 

 

خرفه حاوی مواد مغذی مختلفی است. غنای این سبزی از امگا 3 باعث شده است که این گیاه به عنوان گیاهی مغذی شناخته شود. در نتیجه ‌این گیاه باعث بهبود سلامت پوست، موها، ناخن‌ها، مفاصل و غیره می‌شود. گیاه خرفه خواص ضدمیکروبی بسیار بالا دارد. بنابراین مصرف آن مجال جولان به میکروب‌ها را نمی‌دهد و بدن را در مقابل رشد و تکثیر آن‌ها بیمه می‌کند. خرفه یک درمان طبیعی برای دفع مازاد مایعاتی است که در بدن حبس می‌شوند. در نتیجه می‌تواند با حالت ورم کرده بدن و اضافه وزن حاصل از آن مقابله کند. حتماً می‌دانید که اسیدهای ضروری امگا 3 برای بهبود سلامت قلب و عروق بسیار مفید و مؤثر هستند. این ترکیبات مغذی گردش خون را بهتر و فشارخون را تنظیم کرده و از مشکلاتی مانند آریتمی پیشگیری می‌کنند. خوشبختانه خرفه نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است بنابراین گیاهی دوست‌دار قلب محسوب می‌شود.

 

گفتیم که گیاه خرفه حاوی موسیلاژ است. بنابراین در بدن خاصیت ملینی ایجاد می‌کند. به این معنی که باعث تسکین دستگاه گوارشی و مجاری ادراری می‌شود. این گیاه همچنین مانع از بروز بیماری‌های شایع می‌شود. با مصرف این گیاه می‌توانید با یبوست مقابله کنید چون حاوی میزان زیادی فیبر بوده و همچنین از بروز انگل‌های روده جلوگیری می‌کند. موسیلاژ موجود در خرفه از جداره‌های اعضای بدن محافظت می‌کند. در نتیجه از بروز گاستریت (ورم معده) و زخم معده پیشگیری می‌کند. خرفه به کاهش طبیعی میزان قند خون کمک می‌کند. در نتیجه برای پیشگیری از مشکلاتی مانند دیابت، چاقی مفرط یا مقاومت سلول‌ها در برابر انسولین مؤثر عمل می‌کند.

 

 

روش مصرف و استفاده از خرفه
با وجود اینکه خرفه یک ابرگیاه است اما هنوز چندان شناخته نشده است. البته هنوز به تحقیقات و بررسی‌های بیشتری برای کشف تمام فواید این سبزی مفید نیاز هست. کاشت و مصرف این سبزی ساده است. شما می‌توانید گیاه خرفه را مانند سبزی‌های سبزی خوردن میل کنید. این سبزی در کنار شاهی یا اسفناج خوش طعم است. می‌توانید این سبزی را به سالاد، سوپ، خورشت‌ها و کوکوها اضافه کنید. یادتان باشد که خرفه به دلیل داشتن موسیلاژ بافت ژلاتینی ایجاد می‌کند. بنابراین اگر این سبزی را به ترکیب غذاهای حاوی خامه یا پنیر اضافه می‌کنید در افزودن این مواد زیاده روی نکنید.

منبع
تبیان

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برگزاری همایش ملی "زراعت، گیاهپزشکی و بیوتکنولوژی"

کشاورزان جنوب کرمان از کشت پیاز خودداری کنند

معرفی شبدر سفید و نحوه کشت آن

گیاه دارویی بارهنگ برای درمان سرفه

بیمه ماشین آلات کشاورزی تخفیف 30درصدی خورد

کتاب "گیاهان صنعتی" وارد بازار نشر شد

راه اندازی سامانه رصد بازار در هندوستان برای کشاورزان

کشاورزی بدون استفاده از خاک در صد سال آینده

پرورش نشای آنغوزه برای نخستین بار در کشور

تحویل حجمی آب کشاورزی با رعایت کارکرد مجاز

پنج سال فاصله تا بروز فاجعه عمومی آب در کشور

لزوم سرمایه گذاری در تولید عطر گل نرگس

پرورش‌ ماهی در مخازن سدهای تامین آب آشامیدنی ممنوع است

ساخت دهکده گیاهان دارویی استان خراسان جنوبی

کاشت زعفران به روش ایروپونیک برای اولین بار در کاشمر

یازدهمین نمایشگاه محصولات غذایی ارگانیک

ایران چهل‌وسومین تولیدکننده ارگانیک/ دولت باید به کشاورزان ارگانیک یارانه بدهد

محصولات سالم کد ۱۶ رقمی می گیرند

هرس درختان برگریز ضرورتی ندارد!

ابداع ربات مزرعه دار مجهز به هوش مصنوعی

معرفی شاه بلوط هندی

ثبت جهانی انگور ملایر در فهرست میراث جهانی کشاورزی

به داد اراضی شمال برسید

برداشت 63 هزار هکتار از مزارع راتون مازندران

کاشت و مراقبت از گل میخک

اگرونیک در شبکه های اجتماعی