تاکنون بحثهای زیادی شده است که ماشینآلات کشاورزی باید بزرگ و قوی باشند یا اینکه می بایست راهکارهای روباتیک و کوچکتر به کار گرفته شوند. این موضوع مورد توجه یکی از استارتاپها قرار گرفته است و یک روبات کشاورز بهعنوان یکی از طرحهای برتر نمایشگاه آگروتکنیکا هانوفر آلمان خودنمایی کرد. این روبات کوچک که MARS نام دارد، آرام آرام روی زمین میخزد و به کاشت دانهها میپردازد؛ درواقع سیستم Fendt MARS نخستین اپلیکیشن کشاورزی برای روباتها در حوزه مهندسی کشاورزی محسوب میشود که روبات MARS را کنترل میکند و یک راهکار نوین محسوب میشود.
این سیستم درواقع بر تعدادی از واحدهای روباتیک خودران الکتریکی که برای کاشت ذرت به کار گرفته میشوند، تمرکز دارد. این واحدهای روباتیک خودمختار توسط اپراتور با دانههای ذرت پُر میشوند و روباتها با جمعآوری اطلاعات درباره زمین، میزان آمادگی مزرعه، نیاز به آبیاری و... شروع به کاشت این دانههای ذرت میکنند. لازم به ذکر است که این واحدها هنگام کار هیچ صدایی از خود تولید نمیکنند و به روشنایی هم مجهز نیستند پس برای کار در مزارع نزدیک دهکدهها که مردم سکونت دارند کاملاً مناسب است و میتواند به طور 24ساعته فعالیت کند بدون اینکه مشکلی پیش بیاید.
مطمئناً با کمک این روبات کارها زودتر پیش رفته و دقیقتر انجام میشوند. این روباتها که حداکثر 40 کیلوگرم وزن دارند، دوستدار محیط زیست هستند و اطلاعات جمعآوری شده را به سیستمهای محاسبات ابری (Cloud) ارسال میکنند و همچنین با یکدیگر و اپراتور نیز ارتباط برقرار میکنند. به این ترتیب کشاورزان با زحمت کمتر میتوانند محصولات بیشتری به دست بیاورند. ازسوی دیگر از آنجا که این روبات کوچک از همه اطلاعات هواشناسی باخبر است، بذر را در زمان مناسب میکارد و آبیاری و برداشت نیز در بهترین زمان ممکن انجام میشود تا میزان تلفات محصولات به حداقل برسد.