1396/10/11 1360

وزیر نیرو نیز در تازه ترین صحبت‌های خود درباره این موضوع اظهار کرده زمانی که کالایی قیمت واقعی نداشته باشد صرفه‌جویی در آن معنادار نیست.

پیشنهاد وزیر نیرو برای اصلاح روند مصرف آب

بحث اصلاح قیمت و روند مصرف آب همواره مطرح بوده و سناریوهای متفاوتی برای آن تدوین شده است. وزیر نیرو نیز در تازه ترین صحبت‌های خود درباره این موضوع اظهار کرده زمانی که کالایی قیمت واقعی نداشته باشد صرفه‌جویی در آن معنادار نیست. با توجه به اینکه مصرف عمده آب کشور در حوزه کشاورزی است باید به فکر این مساله بود که اگر لازم باشد در حوزه کشاورزی یارانه داد تا آب به قیمت واقعی عرضه شود. بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت آب علت بحران آب را اقتصاد این کالا دانسته‌اند و معتقدند اگر در شرایط کنونی آب به قیمت واقعی خود نرسد بدین معنا که بهای واقعی آب از مشترکان دریافت نشود، قطعا نمی‌توان این بحران عظیم کشور را سروسامان داد.

 

وزیر نیرو نیز در این رابطه موضع خود را این چنین بیان کرده که اولویت دولت باید واقعی‌سازی قیمت آب باشد؛ چرا که قیمت این کالا نه در سال ۱۳۹۷ و در سال‌های آینده گران نخواهد شد؛ چون گرانی یعنی این که کالایی بالاتر از قیمت واقعی به فروش برسد و با توجه به اینکه آب و برق فاصله‌ی زیادی تا قیمت تمام‌شده خود دارند، این مفهوم برای این دو کالا بی‌معناست. وی با اشاره به لزوم کاهش قیمت تمام شده آب و برق و آنچه از مشترکان دریافت می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر فاصله بین این دو مقوله بسیار زیاد است و باید به دنبال کاهش آن باشیم؛ به طوری که باید به شکل محسوسی قیمت تمام شده کاهش یافته و به عبارتی قیمت آب و برق اصلاح شود. اردکانیان ادامه داد: این بدین معناست که این دو کالا گران نخواهد شد اما قیمت‌ها اصلاح می‌شود؛ به نوعی که وزارت نیرو بتواند آب و برق را به شکل پایدار تامین و در اختیار مشترکان قرار دهد تا اگر زمانی با کاهش سرمایه‌گذاری روبرو شدیم، بتوانیم همچنان این دو کالا را در اختیار مشترکان قرار دهیم.

 

وزیر نیرو تصریح کرد: با توجه به اینکه افزایش تعرفه آب و برق بحثی نبود که نیاز به مجوز قانونی داشته باشد و در لایحه بودجه نیز گنجانده شود، در فصل بودجه مورد بحث قرار نگرفته اما به هر حال این مسئله جزو اختیارات دولت است و ما مشغول تدوین گزارش‌های لازم در این زمینه برای دولت هستیم. اردکانیان افزایش قیمت آب و برق را نیازمند مجوز مجلس شورای اسلامی‌ دانست و گفت: در پی آن هستیم تا هزینه تمام شده کاهش یابد تا تمام بار بر دوش مصرف کننده نیفتد. البته باید به این مساله نیز توجه کرد که بخش عمده‌ای از مصرف آب در حوزه کشاورزی است؛ لذا باید این حوزه به خوبی ساماندهی شود. وزیر نیرو ارائه یارانه در حوزه کشاورزی برای واقعی‌سازی قیمت آب را یکی از راهکارهای حل بحران دانسته و با توجه به اینکه عمده مصارف آب در حوزه کشاورزی است، گفت: این پیشنهاد چندان غیرمنطقی به نظر نمی‌رسد و لازم است که دولت و مجلس با درنظر گرفتن شرایط بحرانی در حوزه آب به این مساله توجه بیشتری داشته باشند. البته بر اساس لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ قرار شده تعرفه آب برای هر مترمکعب ۲۰ تومان افزایش ‌یابد.

منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی