1396/5/31 1979

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از به بازار آمدن برنج محصول تازه شالیزارهای استان خبر داد.

محصول تازه شالیزارهای استان گیلان به بازار آمد

حبیب جهانساز روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا بیان داشت: امسال به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی و کیفیت خوب مراحل کاشت، داشت و برداشت، بیش از 15 درصد افزایش محصول و استحصال 750 تا 800 هزار تن برنج با کیفیت عالی از شالیزارهای استان پیش بینی می شود. وی افزود: امسال در بخش های زیادی از شالیزارهای استان گیلان، به جای سموم شیمیایی از مبارزه بیولوژیک استفاده شد که با شرایط مساعد آب و هوایی، نسل های سوم و چهارم کرم ساقه خوار فرصت رشد نیافت. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: تاکنون محصول 83 درصد شالیزارهای استان معادل 197 هزار هکتار برداشت شده که از این میزان، 145 هزار هکتار به صورت ماشینی و بقیه به صورت دستی بوده است.

به گفته جهانساز ، سه هزار دستگاه کمباین دروگر و بیش از 800 دستگاه ماشین بسته بندی کاه و کلش در حال خدمت رسانی به شالیکاران استان است. وی یادآور شد: خوشبختانه با اقبال عمومی مصرف کنندگان به برنج سالم و با کیفیت داخلی طی چند سال اخیر، همه تولیدات سالانه به بازار مصرف عرضه می شود و بر خلاف سال های گذشته، هیچ برنجی در انبارهای کشاورزان و کارخانه داران باقی نمی ماند. به گفته معاون سازمان جهاد کشاورزی گیلان، در حال حاضر انواع برنج خارجی از کیلویی سه تا هفت هزار تومان و انواع برنج داخلی از کیلویی 9 تا 13 هزار تومان در بازار عرضه می شود و در واقع مصرف کننده قیمت کیفیت برنج را پرداخت می کند.

استان گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیکاری دارد. بیش از 317 هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج ، ابتدا در فصل زمستان 2 نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاک را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود. پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مکانیزه به زمینی که از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود. از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است که در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود. از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه نیز به تناسب جدول زمان کاشت، فصل برداشت برنج در استان است.
 
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
منبع
ایرنا
کلیدواژه:

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

الگوی کشت بین عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی همخوانی ایجاد می‌کند

۱۵ هکتار گلرنگ در لاشار کشت شد

یک تیر و دو نشان با جذب مهندسان کشاورزی

برآورد تولید ۴۰ کیلوگرم زعفران در فامنین

آغاز کشت قراردادی گندم و جو در اراضی کشت و صنعت مغان

آغاز برداشت کنجد در آغاز برداشت کنجد در خُنجخُنج

برداشت ۶۵۰ کیلوگرم زعفران از مزارع کاشان

پیشگیری از جنگل‌ زدایی با نوآوری

توزیع بیش از ۴۱ هزار تن کود شیمیایی بین کشت و صنعت‌های خوزستان

کشت قراردادی گندم در ۱۵ هزار هکتار از اراضی بوشهر

برداشت ۶۴۰ تن چای ترش در سیستان و بلوچستان

برداشت زیتون در ۷۰ درصد از باغات گیلان

کشت زیتون مقاوم به کم‌آبی در پژوهشگاه ژنتیک

پیش بینی برداشت ۴۴ هزار تن ذرت علوفه‌ای از مزارع سمنان

افزایش ۲ برابری تولید زیتون

توسعه کشاورزی در اراضی شیب‌دار آری یا خیر؟

کشت فراسرزمینی؛ فرصت یا تهدید؟

۱۴۱ واحد گلخانه خانگی در منطقه سیستان احداث می‌شود

آغاز برداشت محصولات گلخانه ای در جنوب استان کرمان

تولید زعفران و اشتغال بیش از ۱۰ هزار نفر در تایباد

۶۲۹ هزار هکتار از اراضی خوزستان به زیر کشت پاییزه می‌رود

تولید کودهای زیستی برای ارتقای سطح عملکرد کشاورزی در کشور

ایجاد اشتغال 5 هزار نفری با تولید محصولات گلخانه ای

اجرای طرح جهش تولید در سطح ۳۵۰ هکتار از اراضی دیم لرستان

۲۵ هکتار به سطح گلخانه‌های همدان اضافه می‌شود

اگرونیک در شبکه های اجتماعی