1396/5/31 1807

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از به بازار آمدن برنج محصول تازه شالیزارهای استان خبر داد.

محصول تازه شالیزارهای استان گیلان به بازار آمد

حبیب جهانساز روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا بیان داشت: امسال به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی و کیفیت خوب مراحل کاشت، داشت و برداشت، بیش از 15 درصد افزایش محصول و استحصال 750 تا 800 هزار تن برنج با کیفیت عالی از شالیزارهای استان پیش بینی می شود. وی افزود: امسال در بخش های زیادی از شالیزارهای استان گیلان، به جای سموم شیمیایی از مبارزه بیولوژیک استفاده شد که با شرایط مساعد آب و هوایی، نسل های سوم و چهارم کرم ساقه خوار فرصت رشد نیافت. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: تاکنون محصول 83 درصد شالیزارهای استان معادل 197 هزار هکتار برداشت شده که از این میزان، 145 هزار هکتار به صورت ماشینی و بقیه به صورت دستی بوده است.

به گفته جهانساز ، سه هزار دستگاه کمباین دروگر و بیش از 800 دستگاه ماشین بسته بندی کاه و کلش در حال خدمت رسانی به شالیکاران استان است. وی یادآور شد: خوشبختانه با اقبال عمومی مصرف کنندگان به برنج سالم و با کیفیت داخلی طی چند سال اخیر، همه تولیدات سالانه به بازار مصرف عرضه می شود و بر خلاف سال های گذشته، هیچ برنجی در انبارهای کشاورزان و کارخانه داران باقی نمی ماند. به گفته معاون سازمان جهاد کشاورزی گیلان، در حال حاضر انواع برنج خارجی از کیلویی سه تا هفت هزار تومان و انواع برنج داخلی از کیلویی 9 تا 13 هزار تومان در بازار عرضه می شود و در واقع مصرف کننده قیمت کیفیت برنج را پرداخت می کند.

استان گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیکاری دارد. بیش از 317 هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج ، ابتدا در فصل زمستان 2 نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاک را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود. پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مکانیزه به زمینی که از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود. از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است که در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود. از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه نیز به تناسب جدول زمان کاشت، فصل برداشت برنج در استان است.
 
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
منبع
ایرنا
کلیدواژه:

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

تجزیه داده‌های آماری در کشاورزی با نرم‌افزار SAS

پیش‌بینی تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن شلتوک در مازندران

تولید بیش از ۷۰ هزار تن خشکبار در استان همدان

آغاز برداشت پسته از ۶۲۰۰ هکتار از باغات گناباد

کشت الگویی چغندر علوفه‌ای در همدان

صفر تا صد احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس در روستاها

تأمین ۱۷ هزار تن انواع کود کشاورزی در خراسان شمالی طی امسال

بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ تن کلزا در کردستان به طور تضمینی خریداری شد

رویداد نانوفناوری در کشاورزی و محیط زیست برگزار می‌شود

کشت سویا موجب خوداتکایی در تولید روغن و تامین زنجیره غذایی دام می‌شود

کاهش رنج تولید برنج در لاهیجان

توانمندی کشور در تولید و بومی‌سازی ۳ قطعه از پهپادهای کشاورزی

زنگنه؛ میزبان سومین جشنواره آلبالو

انعقاد قراردادهای کشاورزی به ارزش ۹۵ میلیارد تومان در خراسان جنوبی

افزایش ۲۵ درصدی اعتبار طرح‌های محرومیت‌زدایی جهادکشاورزی در سال آینده

برداشت ۱۴ هزار تُن سیب گلاب در بروجرد

امسال حدود ۱.۱ میلیون تن سیب درختی در آذربایجان غربی تولید می شود

پیش‌بینی برداشت ۱۸۰ تن سیب‌زمینی در چهارمحال و بختیاری

سامانه هوشمند پایش و مشاوره مزارع بومی به کمک کشاورزی می‌آید

تولید سالانه ۳۶ تن زعفران در تربت‌حیدریه

افزایش نفوذ دانش در عرصه های کشاورزی گیلان

احتمال کشت دوباره برنج در برخی از شالیزارهای صومعه سرا

آغاز مبارزه بیولوژیک با آفت پروانه مینوز در سطح ۴۰۰ هکتار از اراضی بروجرد

دهمین جشنواره گل‌محمدی در اسکو برگزار می‌شود

لزوم توسعه کشت علوفه بعد از برداشت برنج در مازندران

اگرونیک در شبکه های اجتماعی