1396/8/15 3369

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان گفت: پس از مطالعات گسترده این کمیسون، کشور اوکراین به عنوان بهترین مقصد برای کشت فراسرزمینی استان ما انتخاب شد.

اوکراین بهترین مقصد برای کشت فراسرزمینی


روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان روز دوشنبه به نقل از حمیدرضا قلمکاری که در هجدهمین نشست این کمیسیون سخن می گفت، افزود: 66 کشور دنیا از ظرفیت های مناسب برای کشت فراسرزمینی برخوردارند که از این تعداد 18 کشور در کمیته بازرگانی و کشت فراسرزمینی کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان انتخاب شدند. وی اضافه کرد: در نهایت از میان 18 کشور ، اوکراین به عنوان بهترین مقصد برای کشت فراسرزمینی اصفهان در نظر گرفته شد. اوکراین واقع در اروپای شرقی از شرق با روسیه، از شمال با بلاروس، از غرب با لهستان، اسلوواکی و مجارستان و از جنوب غربی با رومانی و مولداوی هم‌مرز است و در جنوب آن دریای سیاه و دریای آزوف قرار دارد.


کشت فراسرزمینی به معنی بهره برداری از منابع، عوامل، ظرفیت ها و امکانات سایر کشورها برای تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز در راستای حفظ منابع پایه تولید داخلی و ارتقای امنیت غذایی و سایر نیازهای صنعتی کشور است. قلمکاری گفت: امنیت غذایی پیش شرط تحقق امنیت اجتماعی، استقلال سیاسی و اقتصادی است و شدت گرفتن محدودیت های اخیر از جمله فرسایش خاک و خشکسالی سبب شده است تا کشت فراسرزمینی از اهمیت بیشتری برخوردار شود. وی بیان کرد: کشت فراسرزمینی در ایران بخوبی تمرین نشده است و برغم تجربیات خوب کشورهایی همچون سیرالئون در این زمینه و انعقاد تفاهمنامه های زیاد، هنوز به کشت فراسرزمینی متناسب با اهمیتی که دارد، پرداخته نشده است. جمهوری سیرالئون(Sierra Leone) در غرب آفریقا قرار دارد و پایتخت و بزرگترین شهر آن فری‌تاون است.


رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان یادآور شد: بیش از 85 درصد از اراضی ایران در اقلیم بیابانی، خشک و نیمه خشک قرار گرفته است اما با کشت فراسرزمینی می توانیم محصولات اساسی مورد نیاز از جمله گندم، جو، ذرت و برنج را بجای وارد کردن، خودمان تولید کنیم. قلمکاری،اوکراین را انبار غله و دروازه اروپا دانست و گفت: این کشور بزودی به عضویت اتحادیه اروپا درخواهد آمد و تحقق این امر می تواند شرایط خوب کنونی را نیز بهتر کند. در این نشست مسئول کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان از توقف بندهایی از طرح 500 هزار هکتاری اختصاص اراضی ملی برای توسعه باغات در اراضی شیب دار توسط سازمان مراتع و آبخیز داری کشور به همت و پیگیری این کمیته خبر داد. علی یوسفی گفت: اگرچه این طرح در برنامه ششم توسعه مورد تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است اما بر اساس مطالعات گسترده کمیته آب، اجرای این طرح در نهایت منجر به افزایش تبعات زیست محیطی خواهد شد.


وی افزود: با اجرای این طرح، روان آب هایی که سفره های آب زیر زمینی و آبخوان های حوضه های آبریز را تغذیه می کنند برای توسعه باغات مورد استفاده قرار خواهد گرفت . یوسفی اضافه کرد: بر همین اساس می توان گفت که این طرح در واقع نوعی بارگذاری جدید بر حوضه های آبریز کشور است که می تواند منجر به کاهش آب ورودی سدها و تالاب ها و همچین افزایش فرونشست ها و تشدید ریزگردها شود. هجدهمین نشست کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با محوریت کشت فراسرزمینی در کشور اوکراین و جلوگیری از اجرای طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار برگزار شد.

منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی