غلام رضا سجادی گفت: متوسط برداشت چای ترش از هر هکتار زمین شهرستان دلگان حدود ۶۰۰ کیلوگرم است. وی افزود: پیش بینی میشود تا پایان فصل برداشت بیش از ۲۴۰ تن چای ترش در دلگان برداشت و روانه بازار مصرف شود. وی بیان کرد: کار کشت چای ترش در دلگان از اواخر اسفند و برداشت آن در آبان ماه آغاز میشود و تا آذر ادامه دارد. وی گفت: حدود ۴۰۰ نفر در کار کاشت، داشت و برداشت چای ترش در زمینهای کشاورزی دلگان اشتغال دارند.
مدیر جهاد کشاورزی دلگان اظهار داشت: چای ترش یا چای مکی یک محصول وارداتی است که بیشتر از کشور عربستان وارد ایران میشود، اما طی سالهای اخیرا کشت آن در برخی نقاط ایران گسترش یافته است. وی بیان کرد: چای ترش در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری قابلیت رشد دارد و به دلیل داشتن رنگ قرمز به آن چای قرمز نیز میگویند. وی با بیان اینکه چای ترش از خانواده گیاه ˈپنیرکˈ است، گفت: بیشترین سطح کشت این محصول در ایران مربوط به سیستان و بلوچستان است و در این استان نیز شهرستان دلگان بالاترین میزان تولید را داراست.
سجادی با اشاره به خواص مفید و ارزش دارویی چای ترش اظهار داشت: کاهش فشار و کنترل کلسترول خون، رفع اختلالات کبدی و صفرا و کمک به پایین آوردن استرس از جمله فواید این محصول است. وی تصریح کرد: به علت نبود صنایع فرآوری و بسته بندی، دلالان دیگر استانها چای ترش دلگان را خریداری و پس از فرآوری و بسته بندی با برند دیگر استانها وارد بازار مصرف میکنند. مدیرجهاد کشاورزی دلگان گفت: چای ترش این شهرستان به اصفهان، بیرجند، مشهد وهمچنین کشور روسیه صادر میشود.