برای تهیه سیر میتوانید به بازارهای میوه و تره بار مراجعه کنید. اما برای به دست آمدن نتیجه بهتر سیر را از کشاورزان محلی تهیه کنید. و به خاطر داشته باشید که غلاف و پوشش روی بوته سیر را جدا نکنید.
چه زمانی کاشت سیر درون آپارتمان را شروع کنیم
معمولا پاییز زمان مناسب برای شروع کاشت سیر است با این حال کاشت سیر درون خانه میتواند هر زمانی از سال صورت بگیرد.
گلدان مناسب انتخاب کنید
گلدانی با عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر انتخاب کنید و اگر میخواهید در گلدانتان بیشتر از یک عدد سیر بکارید توجه داشته باشید که باید بین هر حبه سیر تا سیر دیگر ۱۰ سانتی متر فاصله باشد. هم چنین مطمئن شوید که گلدان دارای سوراخهای زهکش بزرگ و باز است.
کاشت
قدم بعدی پر کردن گلدان با خاک مملو از مواد غذایی ارگانیک است. سپس هر حبه سیر را از بوته جدا کنید و آن را طوری در خاک بکارید که انتهای صاف آن، که ریشهها از آن خارج میشوند، به سمت پایین و سر تیز آن به سمت بالا باشد. حبهها را در عمق ۵ تا ۷ سانتی متری خاک بکارید.
خاک
خیلی مهم است که خاکی که انتخاب میکنید خاک مناسب این کار باشد و زهکشی و نفوذ پذیری خوبی هم داشته باشد. ترکیب غیر خاکی بهترین گزینه برای کاشت سیر است خودتان هم میتوانید آن را درست کنید. پیت یا کوکوپیت را با کمپوست یا مواد معدنی و پرلیت یا ورمیکولیت در اندازههای مساوی ترکیب کنید.
مکان قرار دادن گلدان
وقتی کار کاشت تمام شد نوبت به تعیین جای قرار دادن گلدان میرسد. اگر مکانی در خانه روبروی پنجره جنوبی یا غربی دارید که حداقل ۶ ساعت آفتاب مستقیم در روز دارد، آن را برای قرار دادن گلدان سیرتان در نظر بگیرید. برای نتیجه بهتر و تشویق رشد گیاه میتوانید از نورهای مصنوعی هم استفاده کنید.
آبیاری
اگر گلدان سیرتان را در بیرون از خانه قرار داده اید حواستان باشد که خاکش همیشه مرطوب بماند. اما اگر آن را در درون خانه پرورش میدهید باید مواظب آبیاریاش باشید. آبیاری باید بر اساس شرایط داخل خانه مثلا مقدار نور خورشید دریافتی گیاه یا دمای محیط تنظیم شود. آبیاری منظمی برای گیاه سیرتان در نظر بگیرید تا خاک همواره اندکی مرطوب باشد.
کود دهی
سیر برای رشد بهتر به مقدار مناسبی تغذیه مصنوعی نیاز دارد. در طول فصول گرم گیاه سیر را با کودهای ارگانیک حاوی تمامی عناصر مورد نیاز و ۲ بار در ماه تغذیه کنید.
برداشت
برداشت ساقههای سبز سیر
با خاک مناسب، آفتاب خوب و آبیاری منظم بعد از ۱ هفته یا بیشتر، که البته در پاییز این زمان طولانی تر میشود (بسته به آب و هوا)، میتوانید برگهای سبز و تازه سیر که از درون خاک سر بر میکشند را ببینید. زمانی که ساقهها حداقل به ۸ تا ۱۲ سانتی متری رسیدند میتوانید برداشت سیر ها را آغاز کنید. در زمان برداشت چند سانتی متر از ساقه را بر روی گیاه نگه دارید تا گیاه برای رشد مجدد دچار مشکل نشود.
برداشت حبهها
اگر سیر را برای برداشت حبههای سیر پرورش داده اید، بهتر است بدانید که بعد از ۸ تا ۱۰ ماه قادر به برداشت حبهها هستید یعنی زمانی که برگهای سبز سیر شروع به قهوهای و خشک شدن میکنند. در این زمان باید بوتهها را از خاک خارج کنید و چند هفته به آنها زمان بدهید تا خشک شوند. بعد از این مدت سیر های خوشمزهتان را برای ریخته شدن در غذا، درست کردن ترشی و یا نگهداری برای کاشت بوتههای بعدی سیر مورد استفاده قرار دهید!